Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent

Vicent

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 25
  Julio
  2012

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  No deuria el Banc d'Espanya comprar deute públic espanyol?

  Espanya necessita com l'aigua en el desert el parar la gran bacanal d'especulació financera que al voltant del seu deute públic les “hienes” financeres s'estan muntant, de tal manera que al pressupost de l'any 2013 es preveuen que a aquestes “hienes” els pagarem uns 39.000 milions d'euros, és a dir, més del 50% de l'últim ajust aprovat pel govern del PP. En definitiva, la retallada (“retraïment” per a l'irresponsable Ministre d'Hisenda) de salaris als treballadors públics no va a destinar-se a finançar polítiques de lluita contra l'atur sinó a pagar a  les "hienes". Així i tot encara hi han “setciències” economistes que seguiexen predicant que cal fer nous “retraïments” amb tal de “donar confiança als mercats”, com si aquestos foren germanetes de la caritat que van a renunciar als guanys que estan aconseguint per aquesta qualitat indeterminada i immesurable, per què quanta i com és medix aquesta “confiança necessària" per que la “jauria” abandone la pressa?. Evidentment, estem front una estratègia interessada i calculada  per a socialitzar les pèrdues i privatitzar els guanys. Tot el cost de la crisi deu caure sobre les esquenes dels ciutadans!

  Donat l’anterior, es clar i sabut que la normativa financera de la UE obliga, de forma totalment irracional des del punt de vista dels interessos polítics i econòmics dels ciutadans i que sols obeeix a la lògica neoliberal que s'apoderá de la polítics europea amb el beneplàcit de la majoria dels europeus, que els països tenen que acudir als mercats privats per obtindre el finançament que necessiten. En aquest sentit, per tant, els Bancs Centrals dels diferents països tenen prohibit prestar fons als mateixos, però el que em pregunte és si aquestos Bancs Centrals no podríen utilitzar les reserves financeres que tenen per comprar deute dels països.
  És a dir, el “mercats” són insaciables, mai guanyen prou i sols abandonaran la “presa” si aquesta es mostra ferma i contundent i, en aquestos moments que, a més, tot pareix indicar que aquells que “governen” la UE ens han abandonat a la nostra sort, doncs sols així es pot interpretar les paraules del màxim responsable del Banc Central Europeu aquest passat diumenge en el sentit que aquesta institució no està per resoldre els problemes financers dels països, una mesura com que el Banc d'Espanya utilitzara els recursos financers que té comprant deute públic del “Regen d'Espanya” seria una demostració de la nostra capacitat com a País per fer front a les “hienes” financeres i, de pas, fer front a aquells que han oblidat que Europa es construix amb solidaritat i amb l'esperança de superar els nacionalismes excloents que en el passat foren capaços de provocar dos guerres mundials.

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook