Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 24
  Marzo
  2012

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Paradisos fiscals, elusió o frau d'impostos?

   

  Quan va esclatar la crisi varen ser molts els propòsits d’esmena i de canviar el funcionament del capitalisme fet pels dirigents polítics. Com els esdeveniments han posat de manifest no és que tot haja quedat en res sinó que, a més, les elits financeres que ens portaren a la ruïna han segut posades al front dels governs o de les economies d'alguns països (Espanya, Itàlia o Grècia). Com popularment es diu, les “raboses han segut posades, per cuidar de les gallines”.
  Un dels canvis que es volia fer era acabar en el que s’anomenen “paradisos fiscals”amb la finalitat de poder acabar en el blanqueig dels “diners negres” producte d’activitats il·lícites com la prostitució, droga, etc així com, també, acabar amb l’evasió d’impostos (el frau fiscal). En definitiva, es volia acabar amb aquestos “verdaders forats negres de l’economia, que suposen un atemptat contra les capes més desfavorides de la societat”, tal com es denuncia en l’Informe sobre “La Responsabilitat Social Corporativa”, referit a l’exercici 2010, fet per l’Observatori de Responsabilitat Social Corporativa.
  Com ha quedat dit, poc o res s’avançat en aquest propòsit. Tant és així que, en l’exercici 2010, 30 de les 35 empreses que cotitzen en l’IBEX tenen o participen en empreses domiciliades en aquestos “paradisos fiscals”.
  En concret, aquestes empreses que segueixen operant en els “paradisos fiscals”, són les següents:
  ABENGOA, ABERTIS, ACCIONA, ACERINOX, ACS, ARCELOR MITTAL, BANESTO, BBVA, BANCO POPULAR, BANCO SABADELL, BANCO SANTANDER CH, CRITERIA, ENDESA, FCC, FERROVIAL, GAMESA, GAS NATURAL, GRIFOLS, IBERDROLA, INDITEX, MAPFRE, OHL, RED ELECTRICA, REPSOL, TECNICAS REUNIDAS, TELECINCO y TELEFÓNICA.
   
   

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook