Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 02
  Marzo
  2012

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Parafrasejant l’inici del Manifest Comunista de Carlos Marx ...

   

  Parafrasejant l’inici del Manifest Comunista de Carlos Marx podríem dir que hui “un fantasma recorre Europa” .... la secta del dèficit. I en aquest cas, no són els “poders fàctics” (o com deia Marx, la burgesia) els que estan espantats sinó els treballadors. Enderrocat el Mur de Berlín ha desaparegut tota contenció a l’expansió de la ideologia del “mercat”. Tots, ciutadans i països, deuen ser “governats” per aquest tòtem ideològic que exacerba la individualitat anul·lant qualsevol referència col·lectiva. La llei “darwiana” del més fort volen que siga el mesurador social de les “nova” societat emergent.
  On està demostrat que el dèficit es ruïnós per un país en qualsevol circumstancia? On està demostrat que una determinada quantitat de dèficit mesura la salut financera d’un país?. En cap lloc, sols són premisses politiques d’una determinada ideologia elevades a la categoria del dogmes!
  I el més greu és que en l’altar del dèficit s’estan “cremant” tots el consensos socials basats amb la solidaritat que durant anys han regit la política europea. Aprofitant la debilitat social dels treballadors conseqüència d’anys de constant manipulació ideològica i de la crisi a que els poders financers ens han portat, en la Unió Europea els estats estan volant pels aires i la sobirania popular està sent violada dia sí i dia també i tot a fi del compliment d’una entelèquia com és un determinat percentatge de dèficit.
  La barbaritat que s’està fent és tant gran i les seues conseqüències estan sent tant terribles per als treballadors europeus que, malauradament, no és pot descartar tornar a l’ambient social europeu dels anys trenta.

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook