Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 06
  Diciembre
  2012

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Per una visió materialista de l'història

  Conta la Bíblia que el tot poderós Déu, front a la petició de Lot que no destruira les ciutats de Sodoma i Gomorra, ho condicionà a que li presentara 10 ciutadans justos. No cal fer massa aclariments ja que tothom coneix el desenllaç de l'historia.

  Aquesta historia és un clar exemple d’interpretació “individualista” dels esdeveniments històrics i socials, d’igual forma que aquest passat diumenge plantejava el conegut i respectat, Josep Torrent, en una article al seu periòdic, on li llavava la cara al Conseller d’Hisenda (resulta patològica la predisposició que aquest periòdic té per alguns membres de la dreta com, per exemple, a l'actual Ministre de Justícia, o com dona tots els diumenges una tribuna privilegiada, al Novell de Literatura, Vargas Llosa, per a que impartisca lliçons del dogma neoliberal), i, a més, front a la compra per Caixa Banc del Banc de València, no se sap molt bé en raó a què, impel·lia amonestant a l'esquerra per a que no carregara contra la burgesia valenciana, amb el pobre (i trist) argument que no tots han pres part en el desficaci polític i econòmic portat a cap pel PP al País Valencià, que ha suposat, entre moltes altres conseqüències totes negatives, la pèrdua del poder financer valencià.

  Evidentment, que no tota la burgesia valenciana participà de la festa que ací la dreta es muntà a costa del valencians, faltaria més! a aquestes “festes” s'acudix per invitació! i com diu, igualment, la Bíblia, “molts són els cridats, però pocs els elegits”, però clar, aquells que no foren elegits no feren altra cosa que esperar a que en algun moment algú els invitara!
  És a dir, desprès d`haver posat en perill la convivència valenciana, començant i alimentant de forma recurrent una “guerra”, com la de l'anticatalanisme, que no tenia més recorregut que el temps que les circumstancies (politiques i socials, com sempre ha ocorregut amb aquest tipus de manipulacions interessades) tardaren en desemmascarar-la, aleshores, resulta que des de l'esquerra no és pot denunciar que tot formava part d’una estratègia política de la dreta valenciana per a conquerir de forma totalment ademocràtica el poder polític. Dreta valenciana que, evidentment, representa els interessos que representa i que, per descomptat, no són els interessos dels treballadors (no sé perquè algú es molesta que es parle amb aquest llenguatge, quan el mateix Warren Buffet diu que, aleshores, estem en una guerra de classes en la que la d’ell està guanyant!)
  I hui, donat l’escalabre polític, social i econòmic valencià, no es raonable ni seriós fer una interpretació dels fets des d’una falsa objectivitat fonamentada en presentar-se com a un idíl·lic “centre” polític que sols existix en l'imaginari d'alguns, intentant posar draps calents al comportament que, com a classe social, ha tingut en aquestos últims anys la burgesia valenciana.
  Des de l'esquerra hui, clar que sí, es pot i es deu demanar responsabilitat a una classe hegemònica social, política i econòmicament com és la de la burgesia valenciana ja que s'ha comportat, com diuen els penalistes, com a col·laboradors necessaris d'un poder polític interessat en cobrar-se la comissió que li pertanyia per haver fet el treball brut d'expulsar a l'esquerra de les institucions polítiques del País Valencià.
  En definitiva renuncia a les obligaciones socials, polítiques i económiques que com a classe dirigent li pertocaven!

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook