Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 29
  Enero
  2012

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Polítiques en contra dels treballadors

   

  Vivim assetjats per dogmes ecomicistes que no són més que “veritats inventades” (Antonio Machado) per aquells que volen apoderar-se dels vents que unflen les veles de l'economia.
  La “secta” neo lliberal (que ni són neo ni són lliberals) afirmen amb contundència “papal”, és a dir com a veritats infal·libles no subjectes a necessitat de demostració alguna, que el sector privat és més eficient que el públic, que el dèficit públic és perjudicial i negatiu per a tots o que el dèficit deu ser d'un determinat percentatge i no altre, que el mercat és el millor instrument de distribució dels recursos públics i privats, o que és necessària major flexibilitat (facilitat d'acomiadament) en les relacions laborals.
  Malgrat, la realitat és contundent. Des que Ronald Reagan i Margaret Teacher imposaren aquestos dogmes com a paradigma de govern econòmic nacional i internacional, els treballadors no han fet més que retrocedir en els seus drets socials així com en la seua participació en la renda nacional. Les diferencies entre les classes socials no han fet més que augmentar en tots aquestos anys en perjuí dels treballadors i a favor de la classe més adinerada i dels poders financers (“mercats”diuen).
  En aquests sentit, els estudis han contrastat que “la participación salarial ha caído en casi todos los países de la OCDE, pero, como es habitual, ha sido más pronunciada en los países de Europa continental (y el Japón) que en los países anglosajones. En la zona euro la participación salarial (ajustada) ha disminuido del 72,5 por ciento en 1982 al 63,3 por ciento en 2007. La distribución personal de los ingresos se ha vuelto más desigual en casi todos los países de la OCDE (2008); los grupos con los salarios más altos aumentaron considerablemente sus ingresos en los países anglosajones, en particular, en los Estados Unidos” (Engelbert Stockhammer. Kingston University).
  Per tant, de moment, ja sabem a qui no afavoreixen les polítiques que en Europa (i en Espanya, per suposat) se estan portant a cap (seguirà).

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook