Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent

Vicent

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 05
  Abril
  2013

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Proposta per saver quin terreny xafem

   

  Des d'aquesta trinxera voldria proposar una idea. Resulta “cansino” el tindre que escoltar, dia sí i dia també, com des de les més diverses plataformes de creació (i manipulació) d'opinió, s'adoctrina sobre la conveniència de l'aplicació de la política que jo anomene de “cilici” econòmic, és a dir, de la política econòmica (que no és sols, evidentment, econòmica) de retalls, ajustos, privatitzacions, repagos, etc. I el cansament ve, no sols perquè aquestos “predicadors” són uns doctrinaris (dogmàtics) doncs mai donen ninguna raó econòmica (d'actualitat o del passat) o inclòs política, per justificar - la, sinó sobre tot, perquè tots ells, i segur que no m'equivoque, tenen uns ingressos anuals molt més que solvents i importants, de tal forma que aquesta política del sacrifici actual per obtindre la felicitat en el futur, no la posen en pràctica ni els afecta en res. És a dir demanen sacrificis des de posicions de privilegi i, llavors, les polítiques que prediquen són per a poder seguir mantenint els seus privilegis individuals i de classe.
  Així, per exemple, quan Mariano Rajoy ens diu que tots deguem fer sacrificis per eixir de la crisi, quan coneixem que a l'any 2011 va tindre uns ingressos de vora 400.000 euros, sabem quin terreny estem xafant, o dit d'altra forma, ens està intentant manipular ja que aquesta política del “cilici”que ell pregona per a tots, el primer que no la complix és ell (ni li afecta). En altres paraules, la paraula de Rajoy en aquest tema te menys valor que les “pessetes de Negrin” (almenys per a mi)
  Per tant, la proposta seria que, cada vegada que un defensor del “cilici” opine, parle, o escriga, per favor, que junt al seu currículum apareguen els seus ingressos, ja que aquesta qüestió ens resultaria molt aclaridora, respecte a les posicions que manté així com respecte a la seua coherència argumental i, sobre tot, respecte als interessos que defèn.
  Predicar el sacrifici per als altres, convindran amb mi que no és una qüestió, almenys, des del el punt de vista de l'estètica (i de l'ètica, per descomptat) molt poc seriosa i que, sobre tot, posa de manifest que els interessos d'aquestos personatges no són els mateixos d'aquells que sofrixen la política del 'cilici'. Tot al contrari, com ja he comentat, aquesta política sols perseguix la pervivència dels seus privilegis (individuals i de classe)

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook