Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 06
  Agosto
  2012

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  PROXIMA ESTACIÓ (DE LA CRISI): LES PENSIONS

   

  És conegut i sabut pels aficionats al futbol que quan un president d'un equip diu que té la màxima confiança amb l'entrenador i que no pensa acomiadar-lo, el que realment està dient és que aquest entrenador li queda en l'equip una talla de cabell.
  Igualment, és conegut i sabut que aquest govern, que s'assabentà que Espanya estava en crisi a l'any 2011 quan prengueren possessió dels seus sellons ministerials, és a dir, amb tres anys de retràs, està renyit amb la transparència i, el que és més greu, amb la veritat.
  Així, en aquest sentit, Mariano Rajoy (MR), formalment president del govern d'Espanya però, en realitat, “pollastre esmotxat” al servici de la secta neoliberal que governa el destí d'Europa, ens acaba de traslladar l'ordre, com ell mateix ho reconeix “No tengo más remedio” “No me queda otra alternativa”, que cal fer més retalls valorats en 102.000 milions d'euros a les condicions de vida, laborals, econòmiques i polítiques als treballadors espanyol fins al 2014, afegint, a més, en la seua comparencença que “las pensiones no van a tocarse”.
  Malgrat, cal dir que aquestos retalls que els espanyols ens acabem d'assabentar, a Europa ja ho sabien des de meitat del mes juliol ja que el Govern de MR així ho havia comunicat a la UE, al BCE i als famosos “mercats”, però, conscientment, ho havia amagat a tots els espanyols fins que aplegara el mes d'agost.
  Així, tal com s'informa en la web de La Plataforma Auditoría Ciudadana, on s'adjunten els documents, el govern de MR envià uns memoràndums, cal repetir en el mes de juliol, en els que ja s'informava que “el impacto estimado de estas medidas es de aproximadamente 13.500 millones de euros en lo que queda de 2012, 22.900 millones de euros en 2013, y 20.000 millones de euros en 2014”
  A més en aquestos memoràndums, al marge de la pujada de l'IVA, del retall als salaris dels treballadors públics, del nou escenari de finançament de les Comunitats Autònomes - que per cert, aquelles que s'acollisguen al mateix, passaran a estar governades per una espècie de virrei estatal que vigilarà el compliment del compromís amb la reducció del dèficit - així com el buidament de la Llei de Dependència, repetix, al marge de totes aquestes mesures “criminals” contra els interessos de la població en general i dels treballadors molt en particular, es contempla un retall en les polítiques d'ocupació, com el subsidi als aturats, per un import total de 13.760 milions d'euros, repartix de la següent forma, 1.900 milions d'euros en 2012, 5.810 en 2013 y 6.050 en 2014.
  A més, també, en aquestos memoràndums enviats es contempla, evidentment per a garantir el seu futur, com de forma totalment manipuladora diuen, un retall a les pensions de 10.000 milions d'euros. Retall aquest que serà un incompliment més a sumar a tota la “col·lecció” que porten ja acumulada fins hui.

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook