Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent

Vicent

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 29
  Abril
  2012

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Que pague el que ha fet el "forat negre"!

   

  Encara no havien acabat de destapar les botelles de cava per celebrar la victòria en les eleccions generals, els principals dirigents del PP ja començaren a dir que “ninguna administració pot gastar més del què ingressa” i, per tant, calia “penalitzar” convertint - ho en delicte i castigant amb la corresponent pena a aquells gestors (polítics o no) que no compliren aquesta regla (més que regla cal parlar de dogma). Evidentment, passen els dies i en aquesta línea no s'avança res, entre altres circumstancies perquè res pot avançar per una simple regla de tres, qui més ha de perdre és el propi PP, ja que és el que majoritàriament té les majors responsabilitats polítics.
  Però es igual. Suposem que les seues proclames eren sinceres i, per tant, amb credibilitat. I com ens les creguem, hi ha aplegat l'hora per a que les posen en pràctica i a més sense modificar cap legislació.
  M'explique. Fa pocs dies, els valencians ens hem assabentat que al País Valencià la Generalitat, governada pel PP, té “factures en el caixó” per valor de més de 1.800 milions d'euros (en pessetes es tal la barbaritat que cal no fer la conversió, tot no siga que caiguem malalts). “Factures en el caixó” són despeses que s'han fet al marge del pressupost, és a dir, sense tindre els corresponents recursos (crèdits pressupostaris) per poder fer-se. Per utilitzar, les paraules pròpies del Ministre d'Hisenda, la Generalitat s'ha gastat més que podia per un import que sobrepassa els 1.800 milions d'euros.
  Per tant, aleshores, front aquesta circumstancia, el Ministre d'Hisenda té l'ocasió de posar blanc sobre negre els seus criteris sobre el funcionament de les administracions públiques. Té l'ocasió de deixar d'amenaçar i passar a l'acció simplement aplicant la legislació pressupostaria vigent. Així, donat que aquestes factures son nul·les de ple dret, tal com ho diu la legislació que ho regula, a l'haver segut fetes al marge del pressupost, el Ministeri d'Hisenda en lloc d'habilitar crèdits (recursos) per a pagar-les el què deuria fer és no pagar-les i quan el proveïdors reclamaren el seu pagament (i amb tota la raó ja que de no cobrar - les la Generalitat s'hauria enriquit injustament) el Ministeri d'Hisenda derivara la responsabilitat del seu pagament a tots aquells responsables politics que han ocasionat aquest "forat negre" de les finances valencianes.
  Tant senzill com utòpic!

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook