Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent

Vicent

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 19
  Junio
  2012

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  “QUE S'ENFONSE ESPANYA QUE NOSALTRES (pel PP) JA L'ALÇAREM” Cristobal Montoro

  Fa uns dies la dreta s'ensenyà amb Joaquin Almunia, Comissari Europeu de la Competència, per una opinió que havia fet sobre el futur incert d'alguna entitat financera espanyola. La crítica política, inclòs la petició de dimissió d'un càrrec polític, és una cosa que va innata amb la política i Almunia gat vell ho sap i no entrà (almenys no ho llegit ni ho sentit) al drap, com popularment es diu.

  Però clar, junt a la legitimitat de la crítica, la democràcia necessita, igualment, d'altres actituds necessàries per considerar-se una democràcia madura, com és la capacitat de fer–se autocrítica, ja que l’absència d'aquesta qualitat pot suposar caure en el més pur sectarisme i, sobre tot, en un cinisme polític de difícil digestió política.
  En aquest sentit resulta molt contradictori que es fera una crítica tan feroç de l'opinió d'Almunia, que per cert representa la unió Europea i no a Espanya, i malgrat haja caigut el l'oblit més intencionat i interessat la denuncia que la representant de Coalició Canària va fer en seu parlamentaria, açò es, en les Corts Espanyoles, sobre l'afirmació que el hui Ministre d'Hisenda, Cristobal Montoro, va dir a aquesta diputada que li reprotxava el que no donarà suport als ajusts pressupostaris del Govern Socialista, “QUE S'ENFONSE ESPANYA QUE NOSALTRES (pel PP) JA L'ALÇAREM”.
  Personalment crec que en qualsevol democràcia de les anomenades assentades a Europa, aquesta frase haguera segut suficient per a acabar la carrera política d'aquest personatge, però a Espanya, com és fàcilment contrastable, no sols no ha suposat la seua roina política, sinó que, tot al contrari, ha segut premiat amb un ministeri.
  En altres paraules, la nostra democràcia té encara per davant un camí molt llarg per recórrer fins que puga considerar - se una democràcia madura. Però, no tant per les actituds de la classe política (a la fi, aquesta té les seues pròpies regles de joc) sinó sobre tot per l’escala de valors democràtics que els ciutadans posen de manifest quan tenen que manifestar-ho.

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook