Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 25
  Junio
  2013

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Quin gran invent açò de la crisi!

   Resoldre-la no la resolen, però aprofitant-la, s’han carregat el model de relacions laborals (que sempre ha segut imperfecte i perjudicial per al treballador) per un altre molt pitjor on el empresari pot fer i desfer a la seua voluntat en la relació laboral. El treballador ha segut, a més de expropiat dels seus drets aconsseguits durant la seua vida laboral, convertint-lo aleshores, en una mena de semi esclau en mans del que sempre s’ha dit “amo” (paraula que pensaven que havia segut desterrada del nostre imaginari ideològic)

  Aprofitant la crisi, que repetix hui és mes profunda que quan començà i, sobre tot, quan el PP guanya les eleccions, més atur, més inseguretat, més fam, més impostos, més exclosos socials, menys empreses, menys jutjats, menys administració pública i, sobre tot, menys estat, han portat a cap la contrareforma educativa per tornar al nacional catolicisme, i al segle XIX on els fills dels treballadors sols tenen dos destins, o ser ma d’obra barata per a la gran burgesia industrial, financera o terratinent, o pegar a fugir a l’estranger per veure si poden aconseguir una mobilitat social que el seu país els nega.

  Aprofitant la crisi, volen tornar a Espanya “una, grande i libre” on la perifèria, o com es deia fa anys, “las provincias”, sols juguen el paper de meres comparses administratives encapçalades per un governador civil al servici de “Madrid”, carregant-se l’estat de les autonomies. Per cert, quines ganes tenien de ressuscitar el vell somni del feixista Fraga Iribarne de “l’administrqació única” dirigida, per descomptat, des de Madrid i carregar-se l’estat de les autonomies. Quines ganes tenien!

  Aprofitant la crisi, que no són capaços de resoldre-la, repetix, tapen, tapen i tapen, el forat negre del finançament del PP (amb l’ajuda inestimable de la fiscalia anticorrupció) desviant l’atenció cap a contrareformes sense més sentit que tapar, tapar i tapar la seua pròpia ineptitud i, sobre tot, tapar el fet de per a qui treballen. No són els interessos generals els que defenen sinó, que no s’oblide, defenen interessos de classe.

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook