Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 29
  Marzo
  2012

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Repetició de la jugada!

  Com deia ahir, respecte a la vaga general convocada, pràcticament, està tot dit, però no d’ara sinó que, si repassem l'historia del “moviment obrer” (sí, “moviment obrer”, malgrat aquesta expressió a molts els sone un tant estranya, però axó no és més que el producte de la gran “neteja” ideològica portada a cap per la secta neoliberal) ens trobarem que sempre són els mateixos, els ostentadors del privilegis, els que amb els mateixos arguments venen, històricament, oposant-se a que els treballadors exerceixen el seu dret a protestar mitjançat la paralització de l'economia (per cert, és la forma més patent de posar de manifest que sense el treballadors, el capital financer no servix per a res)
  És a dir, i en definitiva, mentres hi hagen privilegis (i privilegiats) hi haurà lluita social, perquè, de sempre, la lluita del treballador, plasmada en el que històricament ha vingut a anomenar-se “moviment obrer”, ha segut la lluita per acabar amb els privilegis i amb els privilegis de classe, principalment. Perquè hui ens estem tornant a donar compte que, també, hi han classes socials. Que allò que tots som iguals és quelcom escrit en el paper (què sofrit, és el paper!) però que la realitat de tots els dies ens ho nega.
  I aquesta reforma laboral portada a cap és la manifestació més clara que la contradicció entre les classes, en altres paraules, la “lluita de classes” mai ha desaparegut. Roman!. Un govern de dretes governa per aquells interessos que representa i que són contradictoris amb els interessos dels treballadors (i més en temps de crisi). Però és que aquesta qüestió és de llibre! Les ideologies mai han desaparegut, l’historia no acabà amb la caiguda del “mur” de Berlín i els ajusts i retalls als drets polítics, socials i econòmics que estan portant i volen seguir portant a cap són la millor plasmació d’aquestes asseveracions!

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook