Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 01
  Junio
  2015

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Nacional Valencia

  Respecte a la “xiulada” que el públic assistent a la final de l

  Respecte a la “xiulada” que el públic assistent a la final de la Copa de Rei de forma majoritària i totalment lliure va fer a l’himne de l’estat espanyol, i que ha enfadat a tanta gent, començant per l'espanyolisme més ranci, cal dir en primer lloc que la CE en el seu article 15, entre altres, reconeix el dret fonamental a la llibertat ideològica, i en l’article 20 el dret fonamental a la llibertat d’expressió, veritable ràtio mesurador de la maduresa d’una democràcia. Què passa que alguns volen que tornem a la “Copa del Generalíssim” on sols es podia aplaudir? Pareix que sí!

  En aquest sentit, quan es diu que no es deu mesclar la política (ja ho deia, també, el Generalíssim) amb el deport, obliden que els organitzadors d’aquest acte esportiu són els primers que ho mesclen, ja que l’anomenen “Copa del Rei”, podent-la anomenar de qualsevol altra manera, i si no estic equivocat el Rei és la màxima institució política de l’estat espanyol! Per tant, per voluntat dels organitzadors i amb l’aprovació del Rei, la final de copa és un acte polític - esportiu que, en conseqüència, res pot impedir, si se és republicà o independentista, se li xiule al Rei i a tot el que ell representa, emparant-me amb el dret a la llibertat ideològica i d’expressió!

  A més, com deia, ho tenen molt fàcil evitar aquestes mostres de protesta, que a la competició li canvien el nom, per exemple, que l’anomenen “Copa Coca - Cola”, que cobren per això i que ho destinen a educar als ciutadans en dret constitucional, que pot ser una de les millors formes de lluitar contra el dogmatisme i sectarisme (de tota mena)

  Per altra banda, no fa molt, respecte als atemptats islamistes a la revista Charlie Hebdo francesa, tots ens solidaritzaven amb la mateixa en defensa de la llibertat d’expressió. Què passa, que els nostres “signes representatius” són superiors als musulmans? O, en altres paraules, es pot “fer burla” de Mahoma i no és pot xiular l’himne espanyol o al Rei?

  Per últim, resulta realment graciós que parlen de multar i sancionar aquestes protestes. Que van a fer multar als assistents, a la Federació Espanyola de Futbol que era l’organitzadora de l’acte, als que venien els xiulets a la porta del camp, ... De veritat no es donen conte el ridícul que fan?

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook