Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 04
  Noviembre
  2012

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Tot es reduix a una qüestió, recollir beneficis!

  La Generalitat governada pel Partido Popular, ha pujat les taxes en les universitats valencianes i els ingressos en aquestes han abaixat, com a conseqüència que els alumnes s'han matriculat de menys crèdits així com que hi han alumnes que no s'han pogut matricular perquè no van a poder fet front al cost de la matricula (corol·lari, els pobres, és a dir, la gran majoria no podrà cursar estudis universitaris, què millor ma d’obra!). Front a aquesta dada objectiva cal recordar les tesis del PP a l'oposició i, sobre tot, de l'actual Ministre d'Hisenda ja que era un dels més fermes defensor de la teoria (perquè en la pràctica han fet i fan sempre el contrari) que baixar els impostos implica un augment dels ingressos tributaris (i de l'activitat econòmica). Però, evidentment, no eixirà cap membre de la secta neoliberal (que ni són neos ni són liberals), que predica arreu del mon aquesta tesis, a dir estem equivocats.
  I no ho diran perquè ells tenen molt clar que el seu fort no és l'economia sinó la política. Ells saben, i són conscients, que no venen receptes econòmiques per eixir de la crisi sinó ideologia per aprofitar - se de la crisi, intentant (i ho estan aconseguint) construir una societat que responga als seus interessos polítics i econòmics.
  I els seus interessos es fonamenten en convertir al ciutadà lliure en client de les grans corporacions financeres que van a controlar tots els servissis que hui dona l'estat mitjançant el corresponent “copago”. Que ningú es porte a engany, a l'igual que ha passat amb la sanitat valenciana on Zaplana ja començà per privatitzar la gestió de molts servissis (hospitals, ressonàncies, etc) i aleshores, va a fer-se a Madrid, aquestes grans corporacions no es van a gastar un euro fent les infraestructures, tot al contrari, serà l'estat el que correga amb aquesta despesa i ells sols van a fer que dedicar-se a recollir els beneficis de la gestió. I el dia que no siga rentable, o bé modificaran al alça el contracte, com va passar a l'hospital de la Ribera (Alzira) o bé abandonaran deixant la inversió pública en un estat lamentable, perquè com està més demostrat, la seua finalitat és el repartiment de beneficis entre els accionistes, és a dir, de reinversió poca cosa!. 
  Per últim, i tornant al principi, les universitat públiques porten el mateix camí que la sanitat pública (i la TV pública valenciana). Com són deficitaris (i amb les mesures que estan prenent les van a fer ruïnoses), prompte va a començar a plantejar-se que siguen gestionades per aquells grups empresarials (i polítics) que hui ja controlen l’educació privada a Espanya. I entres aquestos grups empresarials, sense cap de dubte, va a estar l’església catòlica.

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook