Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent

Vicent

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 10
  Abril
  2012

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  UN NOU ATAC ALS TREBALLADORS

   

  Pareix ser que amb motiu dels fets violents que es produïren en la jornada de vaga general a Barcelona, els Ministeris de l'Interior i Justícia volen modificar el Codi Penal amb la finalitat d'equiparar aquestes conductes violentes a les de la Kaleborroka basca.
  Sense voler justificar cap acte de violència, el que és evidentment que estem front a dos fenòmens de violència social diferents en tant en quan obsedeixen a causes socials i politiques totalment distintes. I, en conseqüència, el que el PP, relament, està intentant i perseguint amb aquesta proposta legislativa en la que s’equiparen aquestes dos manifestacions de violència en cap cas assimilables, és penalitzar l'actuació dels sindicats (piquets) en els dies de vaga.
  En definitiva, no es tracta tant de perseguir uns actes violents, que amb la legislació actual són perfectament “reprimibles i castigables”, sinó, sobre tot, de fer un pas més en l'intent “d’acabar” amb els sindicats. És a dir, estem front un altra contrareforma que el PP (i la secta neoliberal) vol fer de l’estat democràtic amb la clara finalitat d’acabar amb tota (o part) d’aquella dissidència que puga posar en perill el seua control social, polític i econòmic. En aquest sentit, cal dir que el terreny ja està molt abonat degut a la tremenda campanya mediàtica de deslegitimació dels sindicats que abans, durant i després de la vaga general s’està portant a cap per part de la dreta, presentant-los com autèntics “vagos y maleantes” (per utilitzar el llenguatge de la dictadura franquista al que tant deu la dreta).
  Per altra banda, resulta molt cridaner com carreguem amb tanta força amb unes manifestacions violentes (que cal repetir es poden perfectament reprimir amb la legislació actual) però, al mateix moment, aproven una amnistia fiscal per als defraudadors fiscals que, també, ataquen a l'Estat amb força “violència” mitjançant l'evasió d'impostos. Per tant, aplegats a aquesta tessitura, no es pot menys que qüestionar-se, si és que la “violència” portada a cap pels defraudadors fiscals no suposa per a la societat uns perjudicis socials i econòmics molt més greus que els portats a cap pels teòrics “antisistema” que tant durament es volen reprimir?. Evidentment que sí, però la qüestió important i reveladora és que els defraudadors fiscals (a l'igual que els paradisos fiscals) formen part del sistema econòmic i mai van a acabar amb en ells, en tot cas, en quant en quant, deixar-los que afloren els seus guanys!
  Per últim, simplement manifestar que, i ho torne a repetir, amb aquesta modesta reflexió no hi ha cap intenció de justificar violència alguna però, tampoc, hi ha cap interès en que es prenguen per imbècils (perdó per l’expressió) als ciutadans.

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook