Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 10
  Marzo
  2014

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Una de cine

  Dotze anys d’esclavitud” pel·lícula guanyadora de l’Oscar a la millor pel·lícula, personalment m’ha defraudat (com em sol passar amb la majoria de pel·lícules americanes guanyadores d’aquest guardó, evidentment, sempre hi han excepcions) ja que no és una pel·lícula sobre l’esclavitud doncs en cap moment profunditza sobre les causes que fan possible aquesta aberració. En poques paraules, l’esclavitud no és una qüestió de bons i roïns com es desprèn de la pel·lícula (uns homes blancs segresten al negre i un altre home blanc el rescata), sinó que és una qüestió que té les seues arrels en un determinant model de producció, com és el lliurecanvista que no sols tractava com mercaderia als recursos naturals i financers sinó, també, a les persones i al seu treball. Coincidix amb Carlos Boyero en que els estatunidencs encara tenen que fer la pel·lícula sobre l’esclavitud. En tot cas, si se és aficiona al patiment, es deixa veure.

  Per altra banda, si em permeten la recomanació, vagen a veure la pel·lícula “Philomena”, que no s’emportà cap guardó, però en la que, com sempre, Stephen Frears, dissecciona una situació problemàtica però al no prendre part per cap de les parts (no adoctrinar, en definitiva) obliga a l'espectador a pensar i traure les seues pròpies conclusions.

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook