Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 12
  Junio
  2014

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Viatge a Canàries

  La setmana del 19 al 25 de maig, per motius que no venen al cas explicar, vaig estar a les Illes Canàries, visitant les illes de Gran Canaria i el Hierro. Un d’aquests dies vaig tindre la sort de compartir taula i mantell en algunes persones lligades al món de la política canària i em comentaren un fet que pocs dies després, presumptament, va cobrar sentit, enfront del meu evidentment estupor. Afirmaren que el Ministre d’Industria, Energia i Turisme, Jose Manuel Soria, que com saben és canari de Les Palmes, un dels objectius més clar que tenia per al futur era assegurar-se un lloc en el Consell d’Administració de la companya REPSOL una vegada deixara de ser ministre. Si fan un poc de memòria recordaran com la setmana següent aquesta companyia va rebre permís per a fer prospeccions a la recerca de petroli en aigües canàries. Casualitat, coincidència o pura especulació d’una societat tremendament tancada com la canària? Temps al temps. El fenomen sociològic de la 'porta giratoria' és una pràctica tan comú que ni als que la practiquen els entra vergonya de fer-ho!

  Per altra banda, vaig tornar a confirmar una impressió que en altra visita ja fa prou anys vaig percebre, i és que si hi ha algun territori on la pràctica del caciquisme més genuí del segle XIX segueix existint és ací i a la pregunta de perquè, els mateixos canaris et diuen, “chacho, esto son las islas!” És més, aquesta mateixa frase els serveix com a contestació enfront del meu estupor i estranyesa que algunes (no se si moltes o poques) de les urbanitzacions costaneres repletes de magnífics hotels no tinguessin a la data de hui un sistema de clavegueram com existeix a qualsevol lloc urbanitzat de la costa valenciana, o almenys així ho crec jo!

  Per últim, i en referencia aquest viatge, vaig tindre la grata experiència que en el vol que em traslladava de Les Palmes al Hierro, va vindre com un passatger més i sol, és a dir, sense tot el boato innecessari que es gasten al País Valencià, el President de la Comunitat Autònoma, Paulino Ribero. No m’imagine a Zaplana, Camps o Fabra viatjant d’aquesta manera! Per cert, ningú l’increpà, ni el molestà, tot al contrari, algun passatger li demanà, al qual accedí gustosament, “mi niño, te importa hacerte una foto conmigo”.

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook