Blog 
Ecosistemes
RSS - Blog de Maria Josep

El autor

Blog Ecosistemes - Maria Josep

Maria Josep

Periodista ambiental i científica. @mariajpico

Sobre este blog de Sociedad

Converses sobre medi ambient, sostenibilitat, salut i ciència. Reflexions de la vida urbana i la natura, dels ecosistemes ecològic, social, comunicatiu, econòmic... Imatge: Barranc de la Pegunta, al Parc Natural del Penyagolosa. Foto: Sergio Montagud.


@mariajpico

Archivo

 • 24
  Noviembre
  2012

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Canvi climàtic a la victòria d´Obama

  El canvi climàtic havia estat pràcticament absent de la campanya electoral presidencial dels EUA fins la violenta irrupció del Sandy. I precisament alguns dels estats del nord-est més afectats per l´huracà eren aquells on el conservador Mitt Romney disputava vots a Obama com ara New Hampshire, Pennsylvania o Michigan. Ohio, també determinant per al resultat final i afectat pel Sandy, es va decantar per la reelecció, alhora que Wisconsin i Iowa, més cap l´oest.

  A qui va beneficiar l´huracà? Mai ho sabrem, tanmateix, el candidat més compromès amb la sostenibilitat era el demòcrata qui després de la seua primera elecció assegurava: «La meua presidència suposarà un nou capítol en el lideratge d´Amèrica en el canvi climàtic». Pel contrari, Romney s´havia mostrat a favor d´extraure petroli de la reserva natural de l´Àrtic i es recorden les seues ironies sobre els intents del seu contrincant de lluitar contra el canvi climàtic en termes beneficiosos econòmicament. I dubtava de l´existència del consens científic sobre l´existència de l´escalfament global.

  Dies abans dels comicis, a més, l´alcalde d´una Nova York evacuada, paralitzada i desfeta, l´independent Michael Bloomberg, donava el seu suport a Obama. I s´hi referia dient: «Votaré per un president que encapçalarà la lluïta contra el canvi climàtic».

  El flamant president dels EUA, en el seu discurs de victòria d´enguany ha parlat de canvi climàtic, a diferència del 2008. En aquella ocasió només es va referir a «un planeta en perill», però aquesta vegada Obama apostava per un país on la gent jove «no estiga amenaçada pel poder destructiu d´un planeta que s´escalfa».

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook