Blog 
Ecosistemes
RSS - Blog de Maria Josep

El autor

Blog Ecosistemes - Maria Josep

Maria Josep

Periodista ambiental i científica. @mariajpico

Sobre este blog de Sociedad

Converses sobre medi ambient, sostenibilitat, salut i ciència. Reflexions de la vida urbana i la natura, dels ecosistemes ecològic, social, comunicatiu, econòmic... Imatge: Barranc de la Pegunta, al Parc Natural del Penyagolosa. Foto: Sergio Montagud.


@mariajpico

Archivo

 • 13
  Enero
  2014

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Ciència i ficció de Calatrava

  Hi ha xifres que disparen les alertes. La Ciutat de les Arts i les Ciències ha acumulat un excés de cost de 625 milions d´euros, amb la qual cosa, el preu del complex dissenyat per Calatrava ha pujat als valencians fins els 1.282 milions. Aquestes dimensions econòmiques, i més ara amb la moneda europea, queden diluïdes en la magnitud de la tragèdia...

  La qüestió és quan les casualitats ens porten comparacions lamentables. Què són tres milions d´euros per reparar el Palau de les Arts? Un 4 % del cost total? Una menudesa. Tanmateix, aquests mateixos dies, uns altres tres milions d´euros han estat notícia: els 3,2 que la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (Fecyt) acaba de concedir entre 206 projectes per a apropar la ciència a la ciutadania. Uns 3,2 milions disputats per 1.200 iniciatives presentades per quasi 600 entitats. Especialment universitats, a més d´ajuntaments, associacions i empreses, han estat a l´espera d´aquesta subvenció per a fomentar la cultura científica i de la innovació, endarrerida durant mesos pel Ministeri d´Hisenda.

  I fent memòria, poc més de 3,2 milions, uns quatre, són els que la Generalitat va deixar per mantindre el funcionament del Centre d´Investigació Príncep Felip el 2012 -tres anys abans disposava de quasi deu- després de reduir a la meitat la plantilla i eliminar més d´una desena línies de recerca ara fa dos anys. Quantitats ridícules, però, si pensem que el Govern valencià deu a les universitats públiques valencianes 1.200 milions -un muntant negociat per conveni a pagar fins 2022.

  L´enlluernament de la ficció de Calatrava dificulta que l´economia del coneixement, aquella de futur a llarg termini, pose els seus fonaments a València a través d´una aposta compromesa per la innovació tecnològica i la ciència de qualitat.

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook