Blog 
Ecosistemes
RSS - Blog de Maria Josep

El autor

Blog Ecosistemes - Maria Josep

Maria Josep

Periodista ambiental i científica. @mariajpico

Sobre este blog de Sociedad

Converses sobre medi ambient, sostenibilitat, salut i ciència. Reflexions de la vida urbana i la natura, dels ecosistemes ecològic, social, comunicatiu, econòmic... Imatge: Barranc de la Pegunta, al Parc Natural del Penyagolosa. Foto: Sergio Montagud.


@mariajpico

Archivo

 • 09
  Marzo
  2013

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Ciutats de les Ciències en flames

  La Città della Scienza de Nàpols ja és un munt de cendres. El gran projecte de divulgació científica que es va alçar el 2001 en una zona industrial degradada del districte de Bagnoli, a l'oest de la ciutat, va quedar pràcticament destruït aquest dilluns per la nit. La notícia ha pogut passar desapercebuda en l'àmbit internacional, però la seua magnitud és colossal, pel seu impacte econòmic -350.000 visitants a l´any- cultural i social. I també perquè aquest succés mostra la fràgil frontera de la convivència pacífica a la mateixa Europa. No imaginem com seria veure en flames la nostra Ciutat de les Arts i les Ciències.

  És difícil pensar en un accident, tot i que caldran investigacions. Els sis focus del sinistre fan sospitar d'una acció criminal. Ací poc sabem de la Camorra, l'organització criminal mafiosa que actua a la regió de Campania i Nàpols. Tanmateix, els sectors progressistes italians ja han advertit que aquest atemptat -sense víctimes perquè es va produir el dia de tancament setmanal de les instal·lacion- és una resposta clara, contracultural i agressiva, a la victòria del centre-esquerra a les recents eleccions italianes.

  Perquè al sud d´aquest país, el considerat més pobre (Campania, Calabria i Puglia), es va inclinar cap a la versió populista de Berlusconi. Una opció, com totes les d'aquesta tendència, que menysprea el valor de la cultura i la ciència perquè poden armar d'idees crítiques la societat.

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook