Blog 
Ecosistemes
RSS - Blog de Maria Josep

El autor

Blog Ecosistemes - Maria Josep

Maria Josep

Periodista ambiental i científica. @mariajpico

Sobre este blog de Sociedad

Converses sobre medi ambient, sostenibilitat, salut i ciència. Reflexions de la vida urbana i la natura, dels ecosistemes ecològic, social, comunicatiu, econòmic... Imatge: Barranc de la Pegunta, al Parc Natural del Penyagolosa. Foto: Sergio Montagud.


@mariajpico

Archivo

 • 25
  Febrero
  2015

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Dia europeu de la Igualtat Salarial

  De Hollywood a Europa

  Hollywood fabrica somnis, però també s’ha constituït com un magnífic altaveu de denúncia global. En 2006, An Inconvenient Truth, va aconseguir l’Òscar al millor documental i el seu promotor, el demòcrata Al Gore va esdevindre una de les veus més poderoses per difondre arreu del món l’impacte de l’escalfament global i la responsabilitat humana en l’actual canvi climàtic.

  Aquests dies hem comprovat l’enorme capacitat d’influència del sector cinematogràfic i els seus protagonistes. Precisament en la setmana que se celebra el Dia Europeu de la Igualtat Salarial, avui mateix, Patricia Arquette ha alçat la veu en favor de les dones al lliurament dels Òscar. Amb l’estatueta daurada a la mà pel seu paper a Boyhood, ulleres i llegint un text preparat amb consciència, l’actriu nord-americana va assegurar que és el moment d’aconseguir “igualtat de sous d’una vegada per totes” i va clamar per “la igualtat de drets per a les dones dels EUA”.

  La indústria del cel·luloide no es caracteritza per avançar en la superació de tòpics de gènere, al contrari, tanmateix les xifres resulten cridaneres. L’actor millor pagat cobra el doble que l’actriu més reconeguda; només el 15% de papers femenins són protagonistes, sense oblidar les exigències en bellesa i eterna joventut a les dones que redueixen la seua permanència als platós.

  A la Unió Europea la bretxa salarial es situa en el 16,4%, segons Eurostat, mentre que a Espanya la diferència entre sous de dones i homes s’aproxima al 24%, com indica l’informe d’UGT Treballar igual, cobrar igual. De Hollywood al vell continent, els desequilibris de gènere romanen com a repte.

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook