Blog 
Ecosistemes
RSS - Blog de Maria Josep

El autor

Blog Ecosistemes - Maria Josep

Maria Josep

Periodista ambiental i científica. @mariajpico

Sobre este blog de Sociedad

Converses sobre medi ambient, sostenibilitat, salut i ciència. Reflexions de la vida urbana i la natura, dels ecosistemes ecològic, social, comunicatiu, econòmic... Imatge: Barranc de la Pegunta, al Parc Natural del Penyagolosa. Foto: Sergio Montagud.


@mariajpico

Archivo

 • 24
  Mayo
  2014

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Ecologia al Ribalta d’Algemesí

  Un deu i un grapat de positius per al CEIP Ribalta d’Algemesí per la seua activitat cultural paral·lela a l’ensenyament obligatori i de motivació de l’alumnat en matèries com ara l’ecologia i l'estima per la natura a través de l’hort escolar, la cria de cucs de seda o insectes pal, etc. 

  Vaig tindre l’oportunitat d’anar a aquest centre públic de la Ribera el passat 7 de maig per parlar del meu primer conte amb valors ambientals La Clàudia i l’esperit de la muntanya, amb el director d’Andana Editorial, Ricard Peris. L’activitat s’emmarcava en la Setmana del Llibre de l’Escola i al Programa de Foment de la Lectura, però tot i tanta carcassa, la trobada amb els alumnes de tercer i quart de Primària va ser engrescadora, divertida, fresca, viva… un dels regals més bonics de la meua trajectòria professional. Moltes gràcies.

  Acostumada a fer conferències davant adolescents i públic adult, parlar davant xiquets inquiets, carregats de preguntes, amb ganes de conèixer-me, de preguntar-me com havia creat els personatges, si existien de veritat, etc, va ser una experiència única i molt enriquidora.

  No van perdre l’atenció en cap moment, coneixien quines il·lustracions –obra del dibuixant Xavier Sepúlveda- pertanyien al llibre i quines van quedar pel camí. Van contestar totes les preguntes que els feia amb rapidesa, alegria, alçant la mà, somrient, movent el cos d’emoció, amb ganes de participar… I tota eixa il·lusió per conèixer l’autora del conte i comentar algunes anècdotes, és un magnífic resultat dels professors que cada dia treballen de valent en l’aula els llibres, la màgia de la lectura, la imaginació dels més menuts amb una vocació d’ensenyar infinita i el desig d’obrir a cada moment noves finestres al coneixement.

  Moltes gràcies, amics del Ribalta d’Algemesí!

   

  Incorpore ací l’enllaç del bloc CEIP Ribalta d’Algemesí on es comenta la meua visita:

  http://lesnoticiesdelribalta.blogspot.com.es/2014/05/maria-josep-pico-ens-visita-amb-motiu.html

   

  Més info sobre La Clàudia i l’esperit de la muntanya:

  http://www.andana.net/index.php/colleccions/valors/claudia-i-l-esperit-de-la-muntanya-detail<!--EndFragment-->

   

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook