Blog 
Ecosistemes
RSS - Blog de Maria Josep

El autor

Blog Ecosistemes - Maria Josep

Maria Josep

Periodista ambiental i científica. @mariajpico

Sobre este blog de Sociedad

Converses sobre medi ambient, sostenibilitat, salut i ciència. Reflexions de la vida urbana i la natura, dels ecosistemes ecològic, social, comunicatiu, econòmic... Imatge: Barranc de la Pegunta, al Parc Natural del Penyagolosa. Foto: Sergio Montagud.


@mariajpico

Archivo

 • 05
  Junio
  2015

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Medi Ambient

  Ecologia de dretes

  La instantània triomfal de Serafín Castellano, amb alguns empresaris, junt a desenes d’ànecs abatuts per les seues escopetes –primícia de Levante-EMV- ha esdevingut símbol de l’ecologia de dretes que el territori valencià ha patit durant més de dues dècades. Una ideologia hipòcrita que ha fet servir el medi ambient i els recursos naturals al servei del benefici propi del Partit Popular i la promoció de negocis tèrbols.

  En aquests dies postelectorals de debat sobre l’existència de dretes i esquerres -i avui, Dia Mundial del Medi Ambient- cal recordar que les polítiques ambientals si són radicalment diferents quan les dicten conservadors o progressistes. El cas de Castellano és només paradigmàtic: polític amant de les caceres, dels paranys –eixa modalitat que vulnera la normativa europea, denunciada reiteradament per Acció Ecologista Agró- i, a més, segons les imputacions, pròxim a empreses d’extinció d’incendis, un altre dels reptes ambientals del nostre àmbit mediterrani.

  Tanmateix, la llista d’aprofitament ambiental per part de la dreta valenciana és tan llarga i tan lligada a la corrupció... Medi ambient i economia han d’anar de la mà, per fer possible que la preservació siga un factor de progrés, d’economia de futur, de salut i qualitat de vida. Però no per a l’abús i la destrucció.

  El parc temàtic Terra Mítica construït sobre terrenys cremats requalificats en l’era d’Eduardo Zaplana; la megaurbanització Marina d’Or alçada sobre una zona humida que el PP sempre va excloure del llistat de marjals oficials, malgrat la seua biodiversitat i topònim, albufera d’Orpesa; pesticides de Naranjax promoguts per l’expresident Carlos Fabra; finançament de la campanya antitransvasament de l’Ebre amb connexió al cas Gürtel; una normativa urbanística recriminada pel mateix Parlament Europeu i un extens etc.

  L’òptica ideològica és absolutament determinant per a la percepció i tractament del medi ambient. Conservadors i progressistes mostren molts dels seus plantejaments contraposats en l’àmbit de la sostenibilitat i una bona mostra és l’ecologia de dretes practicada pel PP al País Valencià.

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook