Blog 
Ecosistemes
RSS - Blog de Maria Josep

El autor

Blog Ecosistemes - Maria Josep

Maria Josep

Periodista ambiental i científica. @mariajpico

Sobre este blog de Sociedad

Converses sobre medi ambient, sostenibilitat, salut i ciència. Reflexions de la vida urbana i la natura, dels ecosistemes ecològic, social, comunicatiu, econòmic... Imatge: Barranc de la Pegunta, al Parc Natural del Penyagolosa. Foto: Sergio Montagud.


@mariajpico

Archivo

 • 19
  Noviembre
  2014

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  El cervell, l’univers més complex

  Avançar en el coneixement del cervell, i de components seus tan extraordinaris com ara els sistemes neuronals i els seus codis genètics, és un dels grans reptes actuals de la ciència. L’estudi biològic d’aquest òrgan humà resulta clau per afrontar l’Alzheimer o el Parkinson, malalties neurodegeneratives en expansió per la dilatació de l’esperança de vida als països desenvolupats, entre altres raons.

  I el cervell és precisament el tema central de l’obra guanyadora del XXè Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General, atorgat per la Universitat de València en el marc dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira, ‘Repensar el cervell’, d’Antonio Rial. El periodista i divulgador gadità -qui condueix l’espai setmanal ‘Secretos del cerebro’ de Radio 5- va destacar l’enorme desafiament que tenim com a societat per a “cartografiar el 100.000 milions de neurones del cervell”.

  “El cervell és l’objecte més complex de l’univers conegut”, va assegurar Antonio Rial (@AntonioRialht) el passat divendres 14 de novembre, quan va recollir el guardó de la mà de la vicerectora d’Investigació i Política Científica, Pilar Campins.

  ‘Repensar el cervell’ serà editat per la Universitat de València i Edicions Bromera en la col·lecció Sense Fronteres, dirigida pel professor i director de l'ICMUV, Fernando Sapiña.

  http://www.bromera.com/llistat-colleccions.html?senseFronteres

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook