Blog 
Ecosistemes
RSS - Blog de Maria Josep

El autor

Blog Ecosistemes - Maria Josep

Maria Josep

Periodista ambiental i científica. @mariajpico

Sobre este blog de Sociedad

Converses sobre medi ambient, sostenibilitat, salut i ciència. Reflexions de la vida urbana i la natura, dels ecosistemes ecològic, social, comunicatiu, econòmic... Imatge: Barranc de la Pegunta, al Parc Natural del Penyagolosa. Foto: Sergio Montagud.


@mariajpico

Archivo

 • 10
  Abril
  2013

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  I després de Rita, què?

  El Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB), una gran infraestructura científica integrada per diversos centres, es va inaugurar en 2006 i s’ha consolidat com un centre de referència. Però aquest pla capdavanter no va sorgir del no res, de la improvisació, d’un desig per la marca de ciutat a corre-cuita ni de la impaciència política per aconseguir vots a curt termini. El PRBB va ser un dels projectes impulsats per l’alcalde socialista Pasqual Maragall, al voltant de quinze anys abans de la seua posada en marxa. Amb visió de futur i lideratge, es va apostar per unes grans instal·lacions de recerca, allò que ara tant desitgem, un espai d’Investigació, Desenvolupament i Innovació que ens allunye dels sectors improductius.

   

  La investigació és un factor primordial, tot i que hi ha molts més, tots ells fonamentals per a configurar un model de ciutat. Els casos de corrupció com ara l’escàndol d’Emarsa, el Gurtel o Nóos, el capritx per caríssims grans esdeveniments esportius com ara la Copa d’Amèrica o la Fórmula 1 urbana, l’oblit de la cultura, l’educació, els serveis socials o la mateixa activitat empresarial són trets del govern de Rita Barberà, al front del consistori més de vint anys.

   

  Quina vocació té València per al segle XXI? Des de Valencians pel Canvi considerem que la situació de la capital té un rumb perillós i, sobretot, amb una greu mancança de projecte sòlid que puga garantir el progrés i el benestar. Per aquest motiu, avui a les 19 hores al Col·legi Major Rector Peset de la Universitat de València hem convocat  els portaveus dels tres grups polítics de l’oposició a l’Ajuntament de València, a fi de parlar de finances municipals, de corrupció, de la funció de la capital a l’àrea metropolitana i l’arc mediterrani, d’urbanisme, economia o medi ambient. Perquè, quina València heretarem de l’era Barberà? 

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook