Blog 
Ecosistemes
RSS - Blog de Maria Josep

El autor

Blog Ecosistemes - Maria Josep

Maria Josep

Periodista ambiental i científica. @mariajpico

Sobre este blog de Sociedad

Converses sobre medi ambient, sostenibilitat, salut i ciència. Reflexions de la vida urbana i la natura, dels ecosistemes ecològic, social, comunicatiu, econòmic... Imatge: Barranc de la Pegunta, al Parc Natural del Penyagolosa. Foto: Sergio Montagud.


@mariajpico

Archivo

 • 21
  Octubre
  2013

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  La crisi delata els impostors

  Com un sedàs de forat cada vegada més ample, la crisi va delatant els impostors, especialment en l’àmbit de la sostenibilitat on el guany econòmic ràpid acaba amb les falses promeses de compromís pel medi ambient. La nova llei de costes aprovada enguany, tot i el seu nom que apel·la a la “protecció i ús sostenible del litoral”, ha significat un gran pas enrere en la conservació del nostre patrimoni i biodiversitat costanera.

  Per si no fóra suficient la norma, el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i, en últim terme, Medi Ambient, decideix atorgar premis als ‘chiringuitos responsables’, un autèntic oxímoron. I la situació arriba a l’insult quan s’assabentem que La Carpa de la platja de Matalascanyas va rebre 4.000 euros i el reconeixement de ‘responsable’ de les mans del ministre Miguel Arias Cañete, tot i que la construcció del ‘chiringuito’ no tenia llicència.

  Aquesta setmana ha estat Iberdrola qui ha engreixat el monstre de l’alt cost de les renovables, com si la nuclear i els residus radioactius per a tota la vida resultaren barats per a la butxaca dels ciutadans. L’elèctrica que es va presentar a la societat com adalil de l’energia verda amb una caríssima campanya de màrqueting i, fins i tot, és empresa líder mundial en parcs eòlics, s’ha llevat la màscara verda. I no de qualsevol manera, sinó en paraules del seu president, Ignacio Sánchez Galán, qui va assegurar que si es suspenguera la producció solar i termosolar la factura de la llum podria baixar més d’un 10%.

  Les declaracions de Galán haurien estat impensables en temps d’esplendor econòmica, quan la cultura de la sostenibilitat tenia bona premsa i les advertències mundials de canvi climàtic reconduïen l’estratègia empresarial de les multinacionals. La crisi, però, està dinamitant moltes de les estructures alçades, a poc a poc, per l’ecologia alhora que degradant socialment les actituds en defensa del medi ambient.

   

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook