Blog 
Ecosistemes
RSS - Blog de Maria Josep

El autor

Blog Ecosistemes - Maria Josep

Maria Josep

Periodista ambiental i científica. @mariajpico

Sobre este blog de Sociedad

Converses sobre medi ambient, sostenibilitat, salut i ciència. Reflexions de la vida urbana i la natura, dels ecosistemes ecològic, social, comunicatiu, econòmic... Imatge: Barranc de la Pegunta, al Parc Natural del Penyagolosa. Foto: Sergio Montagud.


@mariajpico

Archivo

 • 14
  Noviembre
  2014

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  La gran muralla verda de Fabra

  Zero emissions, negoci i emoció. Aquestes són les tres receptes per combatre el canvi climàtic que proposa Bertrand van Ee, el director de la iniciativa europea Climate-KIC. Ho va assegurar a València, durant el Festival de la Innovació, una cita on es va revelar la prioritat dels sectors públics i privats, tant de l´àmbit de la recerca com de l´empresa, d´avançar cap a societats baixes en carboni, alhora que fomentar idees innovadores per a potenciar les tecnologies netes. L´escalfament ha passat de problema ambiental a oportunitat de negoci; així, la reducció de CO2 pot inspirar projectes d´èxit comercial. 

  Durant les mateixes dates, Isabel García Tejerina, ministra de Medi Ambient, reconeixia al congrés World Sustainable Building 2014, a Barcelona, la necessitat de «transformar els nostres models energètics i de producció» si s´assumeix el desafiament climàtic. Perquè l´estalvi i les fonts renovables constitueixen la quarta recepta. De fet, la Unió Europea s´ha compromés, per al període 2020-2030, a reduir les emissions a menys d´un 40 % respecte a les de 1990, aconseguir que les renovables representen un 27 % del consum i assolir un 27 % en eficiència

  Uns horitzons no tan llunyans segons les xifres que va aportar a la trobada Climate-KIC el conseller d´Economia, Máximo Buch, qui va afirmar: «El 45 % de l´electricitat que es consumeix a la Comunitat Valenciana procedeix d´energies renovables». Encara que el document Dades energètiques de la Comunitat Valenciana 2012, de la Generalitat, mostra que el consum d´aquestes fonts al territori autonòmic va ser del 7 % de l´energia primària, mentre que a Espanya i a Europa es superava el 10 %.

  Fa ara quasi set anys, València acollia la reunió on es va aprovar la síntesi del IV informe de canvi climàtic de les Nacions Unides i, casualment, aquest cap de setmana es presentava el resum del Vè a Copenhague, on el president de l´IPCC, Rajendra Pachauri, insistia: «Tenim els mitjans per limitar el canvi climàtic. Tot allò que necessitem és voluntat». Una interés que el cap del Consell manifestava, un parell de dies abans, quan asseverava que la valenciana «és de les regions europees més actives contra el canvi climàtic». I reprenent la via de l´emoció reivindicada por Van Ee en la lluita climàtica, Alberto Fabra va advertir: «Som la gran muralla verda front a la desertització del continent africà».

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook