Blog 
Ecosistemes
RSS - Blog de Maria Josep

El autor

Blog Ecosistemes - Maria Josep

Maria Josep

Periodista ambiental i científica. @mariajpico

Sobre este blog de Sociedad

Converses sobre medi ambient, sostenibilitat, salut i ciència. Reflexions de la vida urbana i la natura, dels ecosistemes ecològic, social, comunicatiu, econòmic... Imatge: Barranc de la Pegunta, al Parc Natural del Penyagolosa. Foto: Sergio Montagud.


@mariajpico

Archivo

 • 17
  Junio
  2011

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Les paraules, l'univers dels diaris

  Poques vegades valorem la feina dels nostres companys de professió i, en periodisme, la situació és especialment competitiva. Aquesta setmana he tingut el plaer d’escoltar a un mestre del diari Levante-EMV, l’actual director adjunt i, durant molts anys, delegat a l’edició comarcal de la Ribera.

  Bernat Clari és un gran professional de la comunicació, amant de la discreció, amb una enorme capacitat de lideratge i un instint periodístic admirable. Molt conscient de l’actual crisi de la premsa escrita, és un autèntic lluitador. I, sobretot, és company.

  L’elegància és sempre la seua aliada, juntament amb l’aspiració a l’excel·lència. I així ho va demostrar aquest dijous passat a Sagunt. Clari va fer una intervenció a l’acte de lliurament de premis de la II edició el certamen literari Microcontes del Camp de Morvedre, organitzat per l’edició comarcal del diari, encapçalada per Mónica Arribas.


  No recuperaré tot el seu brillant discurs, però si alguns paràgrafs realment emocionants de les seues reflexions. Segurament a ell no li agradarà, però valen molt la pena:


  “En el periòdic Levante-El Mercantil Valenciano som uns decidits, ferms i incorruptibles defensors de les paraules. Vivim plàcidament entre elles. Les lletres composen la nostra vida professional, formen un univers creatiu irrepetible i commovedor, permeten enllaçar missatges i discursos que captiven i exciten els sentits. Són l’instrument més perfecte de comunicació, perquè no sols transmeten informacions sinó que ben lligades, polides i cridaneres construïxen emocions, alimenten passions i atemperen qualsevol estat d’ànim.

  Les paraules, les lletres ens permeten fabricar les més refinades obres d’art. Per això, en un món que viu hui captiu de la producció audiovisual, volem reivindicar el valor de la literatura, pretenem proclamar la nostra encesa devoció per l’escriptura, volem reafirmar la nostra incondicional voluntat de preservar la lletra impresa, perquè llegir sobre un llibre, palpar la textura d’una carta, tacar-se amb la tinta d’un periòdic, oldre un paper atibacat de síl·labes representa un goig i una satisfacció a la qual no renunciarem mai.

  Eixe gust per la paraula, eixe goig que produïx la lectura, eixe estímul inacabable d’imaginació que provoca un relat ha de ser el que nodrisca les nostres vides”.

  Un luxe.   

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook