Blog 
Ecosistemes
RSS - Blog de Maria Josep

El autor

Blog Ecosistemes - Maria Josep

Maria Josep

Periodista ambiental i científica. @mariajpico

Sobre este blog de Sociedad

Converses sobre medi ambient, sostenibilitat, salut i ciència. Reflexions de la vida urbana i la natura, dels ecosistemes ecològic, social, comunicatiu, econòmic... Imatge: Barranc de la Pegunta, al Parc Natural del Penyagolosa. Foto: Sergio Montagud.


@mariajpico

Archivo

 • 03
  Marzo
  2011

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Matemàtiques al servei de la reiserció social

  L’entusiasme de les persones sí és capaç de moure el món i, alhora, millorar-lo. Ahir, des de la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València anunciàvem una nova iniciativa, de caràcter social, sorgida de la col·laboració d’aquest servei, depenent del Vicerectorat d’Investigació i Política Científica, amb la Secció d’Educació Secundària n.1, un centre d’especial valor perquè és de la Conselleria d’Educació, però es troba al Mòdul 4 de l’Establiment Penitenciari de Picassent.

  Els alumnes d’aquesta Secció educativa estudien Formació Pofessional –jardineria, perruqueria, floristeria- i integren una comunitat terapèutica, ja que en aquest Mòdul 4 hi conviuen homes i dones en cel·les individuals i es caracteritzen per la seua voluntat de formar-se (tots estan matriculats). Les eixides del centre penitenciari són excepcionals i la passada setmana no va consistir en l’habitual i necessària aproximació a empreses dels sectors que estudien. Un total de 12 alumnes va realitzar una Ruta Matemàtica per la ciutat de València, una activitat orientada a l’aproximació d’aquesta ciència als més joves i en la qual els elements urbans esdevenen en improvisades eines per a conèixer conceptes matemàtics. Guiats pels professors Luis Puig i Tomàs Queralt, a més de dos monitors, els interns van fer un recorregut científic entre les Torres de Serrans i el Jardí Botànic. El resultat: molt satisfactori per a tots. Formatiu i lúdic. I, de nou, un pas endavant per a integrar la ciència en tots els àmbits socials.

  Podeu aconseguir més informació al web www.uv.es/cdciencia.

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook