Blog 
Ecosistemes
RSS - Blog de Maria Josep

El autor

Blog Ecosistemes - Maria Josep

Maria Josep

Periodista ambiental i científica. @mariajpico

Sobre este blog de Sociedad

Converses sobre medi ambient, sostenibilitat, salut i ciència. Reflexions de la vida urbana i la natura, dels ecosistemes ecològic, social, comunicatiu, econòmic... Imatge: Barranc de la Pegunta, al Parc Natural del Penyagolosa. Foto: Sergio Montagud.


@mariajpico

Archivo

 • 06
  Mayo
  2015

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Medi Ambient

  Natura a Europa

  Les directives europees d’aus silvestres i d’hàbitats naturals han condicionat les polítiques de conservació en l’àmbit estatal i autonòmic. De fet, l’entrada d’Espanya a la Unió Europea el 1986 no només va implicar beneficis econòmics i socials, sinó que va suposar l’acceptació d’una estricta normativa en matèria ambiental la qual, des d’aleshores, ha continuant incrementant les seues exigències en benefici de l’entorn i sovint com a fre a actuacions d’elevat impacte territorial.

  La directiva d’aus es remunta a 1979, mentre que la d’hàbitats naturals i de la fauna i la flora silvestres, és de 1992, quan es va aprovar el desenvolupament de la Xarxa Natura 2000, el gran espai europeu on havien de confluir els espais naturals més valuosos de la Unió Europea, a través de l’elaboració de mapes de Llocs d’Interés Comunitari (LIC), entre altres figures.

  El 1992, paral·lelament, va ser un any d’avanços extraordinaris per a la protecció de la natura d’abast mundial. La Cimera de la Terra de les Nacions Unides es va celebrar a Rio de Janeiro i d’aquella reunió ja mítica van sorgir els gèrmens d’acords internacionals tan rellevants com ara el Protocol de Kyoto, el Conveni sobre Biodiversitat Biològica o les Agendes 21.

  Atès l’impacte territorial de les directives d’aus i hàbitats, com ara la seua trajectòria, el Comitè de les Regions de la Unió Europea està avaluant les seues conseqüències a nivell regional i local, com també la seua incidència en la governança, l’economia i els assumptes socials.

  Es pot participar a la Consulta ciutadana sobre les directives d’aus i hàbitats fins el 15 de maig mitjançant aquest enllaç.

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook