Blog 
Ecosistemes
RSS - Blog de Maria Josep

El autor

Blog Ecosistemes - Maria Josep

Maria Josep

Periodista ambiental i científica. @mariajpico

Sobre este blog de Sociedad

Converses sobre medi ambient, sostenibilitat, salut i ciència. Reflexions de la vida urbana i la natura, dels ecosistemes ecològic, social, comunicatiu, econòmic... Imatge: Barranc de la Pegunta, al Parc Natural del Penyagolosa. Foto: Sergio Montagud.


@mariajpico

Archivo

 • 25
  Noviembre
  2014

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Només una científica als Jaume I

  Els Premis Rei Jaume I arrosseguen un important deute amb les dones. Entre els sis guardonats d’enguany només hi ha una científica, Lina Badimón (Barcelona, 1953), fisiòloga experta en investigacions cardiovasculars. En total, dels 121 reconeixements atorgats en la història d’aquesta convocatòria -promoguda des de la Fundació Valenciana d’Estudis Avançats, el secretari vitalici del qual és Santiago Grisolia- només vuit, és a dir, el 6,6%, han estat rebuts per dones.

  Malgrat la feble atenció a l’activitat femenina, i malgat les noves directrius en matèria d'igualtat, els Jaume I 2014 s’atorguen precisament avui, 25 de novembre, jornada en què es celebra el Dia internacional per a l’eliminació de la violència masclista des de 1981.

  El jurat integrat per una vintena de Nobels ha valorat el treball pioner en arteriosclerosi, trombosi i lesions isquèmiques de la directora del Centre d’Investigació Cardiovascular de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona amb el Jaume I a la Investigació Mèdica, una modalitat que des de 1993 han aconseguit quatre dones, el màxim percentatge femení de les set categories (el 18% dels guardons concedits).

  El Jaume I a la Investigació Bàsica ha estat atorgat a tres dones (l’11%) i el de Noves Tecnologies, una vegada (6,6%). En les altres quatre categories, Economia, Protecció al Medi Ambient, Emprenedoria i Urbanisme, Paisatge i Sostenibilitat, els guardons mai han reconegut dones.

  La resta de Premis Jaume I 2014 han estat Ángel Rubio, Investigació Bàsica; Enrique Sentana Iváñez, Economia; Pedro Jordano, Protecció del Medi Ambient; Javier García Martínez, Noves Tecnologies i  Jose Vicente Tomás, Emprenedor.

   

  http://www.fvea.es/la-reina-dna-sofia-entregara-los-premios-rey-jaime-i-en-la-lonja-de-valencia-el-proximo-martes-25-de-noviembre/

   

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook