Blog 
Ecosistemes
RSS - Blog de Maria Josep

El autor

Blog Ecosistemes - Maria Josep

Maria Josep

Periodista ambiental i científica. @mariajpico

Sobre este blog de Sociedad

Converses sobre medi ambient, sostenibilitat, salut i ciència. Reflexions de la vida urbana i la natura, dels ecosistemes ecològic, social, comunicatiu, econòmic... Imatge: Barranc de la Pegunta, al Parc Natural del Penyagolosa. Foto: Sergio Montagud.


@mariajpico

Archivo

 • 06
  Mayo
  2013

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Prestigi en Medicina

  La qualitat científica de les universitats cada vegada té menys a veure amb la percepció del seu prestigi per part de la ciutadania. Aquesta setmana, un altre rànquing, el de Leiden 2013, tornava a destacar la tasca de la Universitat de València al col·locar-la al lloc 336. Aquesta classificació, elaborada pel Centre d´Estudis de Ciència i Tecnologia de la Universitat de Leiden (Holanda) avalua el rendiment de les 500 millors universitats del món basant-se en un conjunt d´indicadors bibliomètrics que analitzen productivitat, impacte científic i grau de col·laboració en publicacions de les bases de dades del Web of Science de Thomson Reuters (2008-2011).

  El titular recent més cridaner protagonitzat per la Universitat de València no s´ha referit, però, a la seua producció científica en matèries on és líder mundial ni al benefici econòmic que reporta a la societat la seua activitat. Al contrari, ha estat l´anunci que l´equip rectoral dirigit per Esteban Morcillo es plantege anar als tribunals pel deute que la Generalitat Valenciana manté amb la universitat valenciana més emblemàtica, el qual supera el 331 milions d´euros. Així, la imatge que roman de la Universitat de València és precisament la controvèrsia, l´enfrontament i la lluita, encara que siga per un dret: els diners públics per continuar la seua activitat docent i investigadora. Pel contrari, les universitats privades paguen a colp de talonari les notícies promocionals als espais informatius i van transmetent somnis de progrés i innovació.

  La comunicació és un terreny de batalla cruel. Com també ho és la competitivitat de facultats com ara Medicina, sobretot, quan els poders autonòmics donen l´esquena a la universitat pública. I ho comprovava fa pocs dies quan m´assabentava en un espai patrocinat de la creació de l´English Catedra of Modern Technology Research on Oncology -o un nom semblant- promoguda per la universitat privada que també imparteix Medicina a València en col·laboració amb Xàbia Cancer Care i l´Hospital Marina Salut de Dénia, gestionat per DKV Seguros i Ribera Salud.

  I em venien al cap els noms de dos prestigiosos professors i investigadors de la Universitat de València experts en l´estudi i tractament de càncer com ara Ana Lluch i Andrés Cervantes, els quals també pertanyen a l´Institut d´Investigació Santària Incliva de la Universitat i l´Hospital Clínic, com molts altres científics de primera divisió en oncologia.

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook