Blog 
Ecosistemes
RSS - Blog de Maria Josep

El autor

Blog Ecosistemes - Maria Josep

Maria Josep

Periodista ambiental i científica. @mariajpico

Sobre este blog de Sociedad

Converses sobre medi ambient, sostenibilitat, salut i ciència. Reflexions de la vida urbana i la natura, dels ecosistemes ecològic, social, comunicatiu, econòmic... Imatge: Barranc de la Pegunta, al Parc Natural del Penyagolosa. Foto: Sergio Montagud.


@mariajpico

Archivo

 • 30
  Marzo
  2011

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Temps per al temps. Protagonisme dels aficionats valencians a la meteo

   

  Març ha estat un mes d’actualitat meteorològica, no sols per la inestabilitat atmosfèrica típica del canvi d’estació, sinó per la vitalitat ciutadana. L’Ajuntament de l’Olleria, a la Vall d’Albaida, va inaugurar el dia 10 el nou web www.eltempsalolleria.org, juntament amb la nova estació meteorològica Davis Vanage Pro2 (www.darrera.es/weather_product.6152.html).


  El suport polític de la iniciativa ha estat clau, però, sobretot, cal destacar la tasca de les persones que, de manera altruista, dediquen el seu temps al temps, a l’observació atmosfèrica en benefici de la disposició i el registre de dades per a tota la societat i futures previsions. Aquesta afició i l’empenta de persones com ara Òscar Sanz han fet possible el naixement de www.eltempsalolleria.org.


  Meteoclimàtic (www.meteoclimatic.com) és un altre dels resultats del treball de les estacions meteorològiques automàtiques no professionals. Aquesta xarxa ofereix informació en temps real de la península Ibèrica, les illes Balears i Canàries, el sud de França i nord d’Àfrica.


  I el 23 de març, durant la celebració a València del Dia Meteorològic Mundial organitzat per l’Agència Estatal de Meteorología amb la col·laboració de la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València, es va reconéixer la dedicació a alguns dels aficionats que col·laboren fa dècades amb l’Aemet. Alhora, també es va anunciar la creació de l’Associació Valenciana d’Aficionats a la Meteorologia Josep Peinado (www.avamet.es) el passat gener, gràcies a l’entusiasme de gent com ara Jesús Martí Alcázar o Manuel Cervera Mas, entre molts altres.


  Avamet es presentarà, oficialment, el pròxim dissabte 2 d’abril a la seu de l’Aemet a València (Botànic Cavanilles, 3, al parc de Vivers)  a partir de les 11 del matí. Aquesta trobada inclourà diversos actes com ara un homenatge al jove aficionat a la meteorologia Josep Peinado i impulsor d’Avamet, recentment desaparegut, i un debat sobre el paper dels mitjans de comunicació en la transmissió de la informació meteorològica.

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook