Blog 
Ecosistemes
RSS - Blog de Maria Josep

El autor

Blog Ecosistemes - Maria Josep

Maria Josep

Periodista ambiental i científica. @mariajpico

Sobre este blog de Sociedad

Converses sobre medi ambient, sostenibilitat, salut i ciència. Reflexions de la vida urbana i la natura, dels ecosistemes ecològic, social, comunicatiu, econòmic... Imatge: Barranc de la Pegunta, al Parc Natural del Penyagolosa. Foto: Sergio Montagud.


@mariajpico

Archivo

 • 04
  Abril
  2014

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Transvasaments també a la Gürtel

  Els períodes preelectorals fan emergir las aigües al nostre territori, perquè durant més d’una dècada, dos transvasaments, el de l’Ebre -en suspens- i el del Xúquer al Vinalopó, l’Alacantí i la Marina Baixa, pendent d’entrar en funcionament i en plena polèmica entre usuaris i administracions, han marcat l’enfrontament polític. Alhora, aquesta controvèrsia tan passional ha originat un debat social estèril on l’agricultura valenciana i el medi ambient han estat els menys beneficiats.

  La bandera del transvasament de l’Ebre, però, no podrà estar onejada tan alegrement pel PP valencià de cara als pròxims comicis, ara que el portaveu socialista a les Corts, Francesc Signes, ha denunciat que la Fundación Agua y Progreso, promoguda i utilitzada per la dreta autonòmica per fer propaganda en favor del desviament de recursos hídrics des del Delta, va contractar amb la trama Gürtel a través de Special Events, l’empresa administrada per la dona de Francisco Correa, per a l’organització d’un acte a Madrid al qual assistiren Francisco Camps, Ramón Luis Valcárcel i Rita Barberà. Signes, qui reclama al Consell transparència en aquests contractes i amenaça en anar als tribunals, estima que Agua y Progreso va arribar a facturar a la Generalitat 7,2 milions d’euros entre 2004 i 2012.

  Les xifres astronòmiques estafades al poble valencià sembla que ja no ens fan efecte. Tanmateix, si es demostra, aquests 7,2 milions d’euros de diners públics, d’aquells que no han servit per mantindre museus, serveis socials, escoles i hospitals –seguint l’argumentació electoralista del president Alberto Fabra davant el tancament de RTVV- s’han de sumar a la llarga llista de balafiament de diners públics liderat pel PP. Tot, sense deixar de costat que consignes d’èxit com ara ‘Agua para todos’ constituïen un autèntic engany alhora que un insult a la cultura i la intel·ligència –en matèria ambiental i territorial- de tots els valencians.

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook