Blog 
Ecosistemes
RSS - Blog de Maria Josep

El autor

Blog Ecosistemes - Maria Josep

Maria Josep

Periodista ambiental i científica. @mariajpico

Sobre este blog de Sociedad

Converses sobre medi ambient, sostenibilitat, salut i ciència. Reflexions de la vida urbana i la natura, dels ecosistemes ecològic, social, comunicatiu, econòmic... Imatge: Barranc de la Pegunta, al Parc Natural del Penyagolosa. Foto: Sergio Montagud.


@mariajpico

Archivo

 • 03
  Diciembre
  2011

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Un conte amb valors ambientals

  Aquesta setmana hem presentat a La Nau de la Universitat de València La Clàudia i l’esperit de la muntanya, de l’Editorial Andana, un conte carregat d’aventures i de valors ambientals.
   


  Una història intrèpida i divertida per descobrir els reptes ambientals de la nostra societat. Aquest és el nou llibre de la periodista, escriptora i divulgadora científica Maria Josep Picó. Els més menuts de la casa són els convidats a seguir a la jove a protagonista del relat, Clàudia, per descobrir ens amaga el misteriós esperit de la muntanya.
   
  La presentació del llibre va tindre lloc el dimarts 29 de novembre a l’Aula Magna de La Nau de la Universitat de València, dins d’un acte que va convocar a diferents veus de l’educació i la investigació ambiental per tal d’avaluar la presència del medi ambient i els valors a la narrativa per a xiquets i xiquetes. A més de l’autora del llibre i de l’il·lustrador, Xavi Sepúlveda, l’activitat va comptar amb la presència de M.Àngels Ull, professora de la Facultat de Ciències Biològiques de la Universitat de València i presidenta de l'Associació Valenciana d'Educació Ambiental i Desenvolupament Sostenible (AVEADS), Carme Miquel, mestra, escriptora i ex presidenta de la Federació Escola Valenciana i William Colom, assessor ambiental i president d’Acció Ecologista Agró.
   
  Clàudia i l’esperit de la muntanya, editat per Andana Editorial, narra les aventures d’una xiqueta que pateix un inesperat accident i uns dies del seu paradís a la ciutat. El poble dels seus avis, enmig de la muntanya, és el lloc on haurà de passar unes setmanes sense videojocs ni cobertura d’Internet. «Quin avorriment!», pensa quan hi arriba. Però encara desconeix les aventures i intrigues que s’amaguen en aquell indret. Una nova colla de vertaders amics l’endinsaran en aquells boscos per descobrir els misteris de l’esperit de la muntanya. Un llibre per fomentar els valor mediambientals entre els més joves. Segons ha explicat la pròpia autora, “la recerca de l'esperit de la muntanya i la investigació de l'origen d'una bestiola misteriosa portarà a la Clàudia a gaudir tot un seguit d'històries apassionants, però també a comprovar, de primera mà, molts reptes ambientals de la nostra societat com ara l'impacte de les espècies invasores, la generació de residus, els incendis, la contaminació o les emissions d'efecte hivernacle. Malgrat tot això, la Clàudia aprèn com és de bona la vida al camp, els productes de l'horta, els paisatges naturals i el cel net, ple d'estrelles".
   
  Maria Josep Picó i Garcés, (Sagunt, 1973) és periodista, escriptora i divulgadora científica. Després de la seua llicenciatura en Ciències de la Informació i col·laborar en diversos mitjans, va iniciar la seua especialització en medi ambient al diari Levante-El Mercantil Valenciano. Posteriorment, va es traslladar a Barcelona per crear i dirigir la revista 'Nat', de divulgació de natura, medi ambient i ciència, de l'editorial Sàpiens Publicacions. En 2005 va aconseguir el Premi Nacional de Periodisme Ambiental, atorgat pel Ministeri de Medi ambient, i, actualment, treballa en la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València.
   
  Xavi Sepúlveda va nàixer a Massarrojos (València, 1972). Va estudiar en l'Escola d'Arts i Oficis de València. És il·lustrador, dissenyador gràfic i editorial des de 1992, però des de 2007 decideix donar-li més protagonisme en la seua trajectòria professional a la il·lustració. Treballa com a freelance per a diferents estudis i editorials de València. Poden veure alguns dels seus treballs al web http://www.xavisepul.com.
   
  http://www.andana.net

  PRESENTACIÓ: http://www.andana.net/ca/noticies/item/25-presentem-clàudia-i-lesperit-de-la-muntanya.html

  ENTREVISTA A LEVANTE-EMV, per Javier Pérez de la Cruz
  "Sin conexión con la naturaleza no podemos ser conservacionistas"
  http://bit.ly/sJGkqy
   
  ENTREVISTA A EL PAÍS, per Jaime Prats
  "Vida más allá de las pantallas"
  http://bit.ly/vd34hI

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook