Blog 
Ecosistemes
RSS - Blog de Maria Josep

El autor

Blog Ecosistemes - Maria Josep

Maria Josep

Periodista ambiental i científica. @mariajpico

Sobre este blog de Sociedad

Converses sobre medi ambient, sostenibilitat, salut i ciència. Reflexions de la vida urbana i la natura, dels ecosistemes ecològic, social, comunicatiu, econòmic... Imatge: Barranc de la Pegunta, al Parc Natural del Penyagolosa. Foto: Sergio Montagud.


@mariajpico

Archivo

 • 17
  Abril
  2016

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Medi Ambient

  Urdangarin reclassificant el Saler

  L’eurodiputat del PP i exconseller de Territori al Govern valencià, Esteban González Pons, ha reconegut en la seua declaració com a testimoni al judici del cas Nóos que Iñaki Urdangarin li va presentar un empresari amb interés en reclassificar la façana litoral del Parc Natural de l’Albufera, un espai protegit que enguany compleix tres dècades. El dirigent popular ha argumentat que el projecte urbanístic es vinculava amb la creació de la fallida candidatura de València a acollir els Jocs Olímpics Europeus.

  González Pons assegura que va dir que no a l’operació i es tancaren les converses. Tanmateix, no és gens menyspreable recapacitar sobre el rerefons econòmic i polític d’una proposta de gran magnitud amb un impacte ambiental incalculable sobre un espai protegit, a més a més, d’emblemàtic per a tots els valencians.

  Fa tres anys, el dirigent popular ja va confirmar davant el jutge que instruïa el cas que Urdangarin va ser mitjancer d’un macroprojecte urbanístic per alçar una ciutat olímpica a l’espai natural salvat de la construcció per part de la ciutadania amb la mobilització El Saler per al poble durant la passada dècada dels setanta. Una batalla que va finalitzar amb victòria ambientalista fa quaranta anys.

  Aspirem a pensar que la cultura ambiental s’ha integrat en la nostra societat, però els interessos especulatius romanen latents, tot menyspreant els valors de l’entorn. Com a prova d’aquest deliri, l’Ecociutat del Canal projectada pels amics d’Urdangarin amb el seu vist-i-plau. L’anomenada Porta de l’Albufera per a la València Olímpica.

   

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook