Blog 
El Blog de Josep Antoni
RSS - Blog de josep antoni mollà soriano

El autor

Blog El Blog de Josep Antoni - josep antoni mollà soriano

josep antoni mollà soriano

Encara que soc mestre titolat, "profesor de E.G. B.", deia el paper, i he treballat a Correus, el periodisme de "corresponsal", al Noticias al dia dirigida pel mestre J. J. Pérez Benlloch, i després la del Levante, fins que funde en 1987 "Crònica" per a la Vall, mentre ...

Sobre este blog de Comarcas

En este Blog tenen cabuda les meues col.laboracions setmanals a l'edició vall d'albaidina d'este diari: "El mirador del Benicadell" i "la noticia de la setmana a la Vall Blanca". També aniran caent altres escrits amb punts de vista i assumptes diferents, que puga ...


Archivo

 • 12
  Marzo
  2013

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  ALCALDE I REGIDORA CONTRA QUASI TOTS

   De sobte, el tàndem directiu del Psoe ontinyentí, el batle Jorge Rodríguez i la regidora Rebeca Torró, semblen afectats, a més de la falta de sentit comú, pel virus que en termes futbolístics ha desfigurat darrerament al Barça.

  Tal i com informava esta edició de Levante EMV, el passat 22  de febrer, encara que després les matisacions han desvirtuat i allargat el procés, el recinte Bamboo, fins fa poc la Otk, la qual en 2014 compliria 30 anys d’activitat, tanca totalment al públic les seues nombroses activitats per “imperativo legal”. Atès que, en essència, els esmentats governants ontinyentins, imitant la “pájara” dels de Messi, han abdicat de l’art, en este cas del de la política, dimitint de la seua obligació, i sense transgredir les lleis, cercar solucions, emparades en el diàleg (“palabra máldita”, malgrat ser la ferramenta de la política, segons comentava este dilluns Iñaki Gabilondo) i el consens entre les parts enfrontades. Malauradament aposten per resolucions radicals, que es nodreixen de la irracionalitat administrativa. En este cas els enfrontats son el propietari del negoci, i al voltant de 14 famílies que d’alguna manera depenen de l’activitat d’este local, però també els milers d’usuaris, provenint principalment d’Ontinyent i la resta de la comarca, que d’un cop es quedaran sense un espai d’oci de referència, amb les conseqüències greus que es derivaran d’eixa carència, sobre tot entre la societat ontinyentina, ja per si bastant orfe d’eixa oferta.

  En este cas els governants, Jorge i Rebeca, han primat la pressió legal veïnal (el vot ), en detriment d’altra part de ciutadans amb drets, els quals, de moment, encara no han recollit signatures. Per tant eixa exigència veïnal als Jorge i Rebeca els ve com anell al dit, a l’hora de justificar una  insostenible exculpació: la “prevaricació”.

  El que no sembla tan clar es que J. Rodríguez, es recolze també en un informe de l’Oficina Tècnica (l’enemic en casa) i, en un plis plas, vol resoldre la qüestió. Sense tenir en compte a la societat ontinyentina, amputant-li un espai social i dinàmic.

  Cal recordar, sense anar mes lluny, que l’any passat, en juliol, es va celebrar, durant varis dies, un festival de jazz i blues (recolzat pel govern de Rodríguez). Així mateix, l’ocupació, de la qual el govern de J. Rodríguez diu fer bandera, amb la presa de decisions d’esta mena entra en contradicció entre  el que diu i el que fa. Mentre cau per terra la seua credibilitat en l’aposta cap al turisme de interior i vers la capitalitat comarcal d’Ontinyent.

  La historia d’este espai, a punt de complir 30 anys, està farcida pel pas d’artistes com Loquillo, Bruno Lomas, los Rebeldes, festes de Camilo Sesto o Fangoria. Sempre reinventant-se en profit del ontinyentins. El qual ja hi era abans que la majoria d’habitatges d’on eixen les denúncies, les quals foren construïdes “a postiriori”, amb el permís oportú de l’Oficina Tècnica.

  Els drets del veïns de Bamboo no son incompatibles amb l’activitat del local. Una de les qüestions que plantegen les denúncies veïnals es el “botelló”, en les proximitats de Bamboo, una costum jove, gens beneficiós per als propietaris de locals com este. Si algú te responsabilitat i no compleix amb el  seu deure d’eliminar l’exercici del “botelló”, cas de ser delicte, es el govern municipal, mitjançant la policia local, la qual sembla no actua per a impedir que no es produeixen les molèsties que argumenten els veïns. I com ens mostrava i retractava el darrer programa “Salvados” de Jordi Ébole, respecte  als emprenedors en este país, en allò lligat als ontinyentins, amb el desgavell col·laborador de l’esmentada Oficina Tècnica, esta, amb el consentiment de R. Torró, els fica tots els entrebancs burocràtics possibles i “tikis miquis” per a impedir l’activitat.

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook