Blog 
El Blog de Josep Antoni
RSS - Blog de josep antoni mollà soriano

El autor

Blog El Blog de Josep Antoni - josep antoni mollà soriano

josep antoni mollà soriano

Encara que soc mestre titolat, "profesor de E.G. B.", deia el paper, i he treballat a Correus, el periodisme de "corresponsal", al Noticias al dia dirigida pel mestre J. J. Pérez Benlloch, i després la del Levante, fins que funde en 1987 "Crònica" per a la Vall, mentre ...

Sobre este blog de Comarcas

En este Blog tenen cabuda les meues col.laboracions setmanals a l'edició vall d'albaidina d'este diari: "El mirador del Benicadell" i "la noticia de la setmana a la Vall Blanca". També aniran caent altres escrits amb punts de vista i assumptes diferents, que puga ...


Archivo

 • 27
  Septiembre
  2012

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  BARACA FOLK, LA NOS TRA MÚSICA ES REINVENTA

   L'Espai Cultural El Filaner d'Ontinyent, recentment i quasi en familia, va acollir la presentació del primer CD musical del Baraca Folk, amb un títol definidor: “Rellotges de sol”.

  Ells son Salvador Chafer, veu, Xavier Maronda, acordió, Toni Roig, bateria, tots tres de Castelló de Rugat, Ismael Cabero, sac de gemecs, dolçaines, etc., d’Otos, Vicent Roig, guitarres, mandolines, etc., a mes de compositor de quasi totes les cançons, de Gandia, i Tommy Quiñones (ex Atzukak), al baix, d’Ontinyent.

  Referències geogràfiques com Bocairent. el Benicadell o la Vall d’Albaida, a la cançó que obri i li dona títol al CD, “Rellotges de sol”. Al·lusions al moment històric:

  “Indigneu-vos, alceu la veu, proclameu el disgust més agre, indigneu-vos no hi ha miracles, si voleu res de nou, el teu esforç i el meu...” de “indigneu-vos”;  “No seguiu els antics guies,  desoiu predicadors, vagen primer els que tinguen on  els ulls nets i net el cor...”, de “Sense futur. Reivindicacions a l’ofici del músic, “Oficiem la litúrgia del lliure pensar, cantem amb el ritme que ens agrada tocar..”, de ”Fi de festa”. Versionen la tradició musical mediterrània en el acostumat “Pepe Tono”, o en el càntic reivindicatiu italià de “La locomotiva”. Totes son temàtiques incloses al CD de Baraca Folk.

  Totes estes evocacions formen part del primer disc i del concert generós que el grup Baraca Folk va oferir a  l’esmentat Espai, quasi a la vora del riu Clariano, en una vetllada única i màgica. Perquè els de Baraca han arribat, des de la veterania de molts d’ells, per a reinventar la nostra musica tradicional, actualitzar/la i gaudir/la, de forma compartida. No  son  Al Tall, encara que a un Joan Fuster li provocarien els mateixos pensaments que quan va escoltar, al 1976, el primer disc dels V. Torrent, M. Miralles o M. Gil, “Cançó popular al País Valencià”. Es a dir que aplaudiria la labor de Baraca Folk, “per retornar al poble allò que el poble va oblidant i que, tanmateix, conserva suggestions instintives directissimes, segon l’assagista”, (segons es diu d’Al Tall al  llibre “Joan Fuster i la música”).

  <!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]-->

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook