Blog 
El Blog de Josep Antoni
RSS - Blog de josep antoni mollà soriano

El autor

Blog El Blog de Josep Antoni - josep antoni mollà soriano

josep antoni mollà soriano

Encara que soc mestre titolat, "profesor de E.G. B.", deia el paper, i he treballat a Correus, el periodisme de "corresponsal", al Noticias al dia dirigida pel mestre J. J. Pérez Benlloch, i després la del Levante, fins que funde en 1987 "Crònica" per a la Vall, mentre ...

Sobre este blog de Comarcas

En este Blog tenen cabuda les meues col.laboracions setmanals a l'edició vall d'albaidina d'este diari: "El mirador del Benicadell" i "la noticia de la setmana a la Vall Blanca". També aniran caent altres escrits amb punts de vista i assumptes diferents, que puga ...


Archivo

 • 26
  Agosto
  2011

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  LLIBERTAT

   Mes de dos mil persones, amb superioritat juvenil, arribades de molts pobles de les Comarques Centrals Valencianes, assistiren la nit del dilluns a la festa miraculosa, per celebrar-se en territori “comanche” y de corrupció, el País Valencià actual, de l’anomenat Merut’s Festival, en la seva cinquena edició, ubicat en un espai de nom gens laic, els camps de la Puríssima d’Ontinyent.

  El cartell el formaven estos noms: La Trocamba Matanusca, Mal Abuso, Malos Vicios, Obrint Pas i Tashkenti. Encara que si  algú va tocar el cel i va rebre mes entusiastes devocions de complicitat, eixe fou el grup de Sarriá, Gironés i companyia, els  quals a partir del seu disc recent, “coratge”, anaren traïen sons i missatges de la “terra”, sempre “en moviment”, obrint pas i encenent “la flama”, per aconseguir “la revolta de l’anima”, com a penúltim pas abans de rebre el “benvingut al paradís”.

  Fou una cerimònia on músics i públic gaudiren d’una polsosa i aterrada comunió,  com era la substància de les proclames i reivindicacions que es llaçaven des de l’ escenari,  denunciant el desgavell i la vergonya històrica que està significant  l’hegemonia de poder del PP valencià, on la corrupció i el greuge a les arrels valencianes han assolit cims de perplexitat.

  Però tot brollava a l’escenari amb un sentit contagiós, que barrejava els conceptes d’allò lúdic amb la vessant “lucida”. Tal i com es dedueix de fragments com este: ““estendrem revoltes quotidianes i senzilles...i omplirem carrers amb les riuades d’alegria d’on naix el coratge de guanyar la nostra llibertat”. En el terreny d’allò concret i nominal, foren assenyalats polítics del PP com F. Camps, R. Barberá o A. Rus.

  En el capítol dels homenatges, i front a l’oblit de la Generalitat  del PP, Obrint Pas, en el dia del centenari del seu naixement, va retre un sentit record cap al mestre de Castalla, Enric Valor.

  I en un  festival de reivindicacions com el Merut’s, des d’una gran pancarta al fons de l’escenari a diverses al·lusions i intervencions, no faltaren les manifestacions contra la línia d’alta tensió al Torrater.

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook