Blog 
El Blog de Josep Antoni
RSS - Blog de josep antoni mollà soriano

El autor

Blog El Blog de Josep Antoni - josep antoni mollà soriano

josep antoni mollà soriano

Encara que soc mestre titolat, "profesor de E.G. B.", deia el paper, i he treballat a Correus, el periodisme de "corresponsal", al Noticias al dia dirigida pel mestre J. J. Pérez Benlloch, i després la del Levante, fins que funde en 1987 "Crònica" per a la Vall, mentre ...

Sobre este blog de Comarcas

En este Blog tenen cabuda les meues col.laboracions setmanals a l'edició vall d'albaidina d'este diari: "El mirador del Benicadell" i "la noticia de la setmana a la Vall Blanca". També aniran caent altres escrits amb punts de vista i assumptes diferents, que puga ...


Archivo

 • 19
  Septiembre
  2012

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Paco Muñoz presenta a l'Olleria el disc d'homenatge a Fuster i Ovidi

   L’Olleria, de sobte,   es va convertir al cap vespre del passat diumenge, en humil escenari d’un homenatge a dos “homenots” valencians, malauradament ja desapareguts, Joan Fuster i Ovidi Montllor.

  El veterà cantant Paco Muñoz fou el “manifesser” de la convocatòria. Els còmplices foren molts. A destacar l’amfitrió Col·lectiu l’Olla, amb una llarga i meritòria trajectòria, la vintena llarga de veus i músics que participaren i el públic que omplia de gom a gom el cine Goya.

  El motiu  de l’encontre: la presentació del CD “A dos de val”, que el cantant Paco Muñoz ha editat.  El qual recull l'actuació que Ovidi Montllor va fer a l'Olleria el 1993, on va fer un recital de poemes de Joan Fuster, un any després de la mort de l'escriptor de Sueca.  D’ací el subtítol: “Ovidi Montllor diu Joan Fuster”. Els poemes pertanyen als llibres de Fuster: “Ofici de difunt”, “Terra en la boca”, “Ales o mans” i “Poemes per fer”. En total 9 poemes recitats per l’Ovidi, amb l’acompanyament d’un bon grapat de veus valencianes i les músiques i arranjaments d’Albert Ortega “Bertomeu”.

  La justificació d’un encontre que, amb el pas del temps, pot esdevindre històric, per a la cultura valenciana, el qual s’escapa de les mans de la mare que el va parir, la raó queda reflectida en les paraules de Paco Muñoz, impreses al llibret que acompanya el CD: “Ajuntar la veu de l’amic Ovidi amb els poemes de joventut del Joan Fuster era per a mi

  Un somni que durant quasi vint anys  havia dormit entre els plecs del meu cervell “.

  Per a posar a l’escenari el disc, Paco Muñoz va comptar amb la presència de la majoria de veus i músics que han participat al registre del disc. Però també d’altres. Presentats per Amàlia Garrigós i Francesc Mompó, i amb algunes projeccions originals, en DVD, del recital de l’Ovidi al 1993, foren desfilant noms com El Diluvi, “Bertomeu”, Pau Alabajos, e pianista Enric Murillo, acompanyant a Salvador Bolufer, Inma i P. Muñoz i Juli Mira, Ovidi Twins, Dani Miquel, Hugo Mas, Rafael Estrada, Carme Juan, Andreu Valor i va tancar la vetllada Paco Muñoz, abrigat de tots els cantants participants, amb la interpretació de “Serra de Mariola”.

  Fou una oportunitat única per a descobrir veus emergents a l’àmbit musical valencià, però també, per a commemorar els 70 anys del naixement d'Ovidi Montllor, i els 90 del de Joan Fuster. Tal i com cercaven els organitzadors de l’esmentat acte, amb la propina d’este disc que homenatja tots dos, recollint aquella jornada que ja els va unir a l'Olleria l'any 1993.

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook