Blog 
El Blog de Josep Antoni
RSS - Blog de josep antoni mollà soriano

El autor

Blog El Blog de Josep Antoni - josep antoni mollà soriano

josep antoni mollà soriano

Encara que soc mestre titolat, "profesor de E.G. B.", deia el paper, i he treballat a Correus, el periodisme de "corresponsal", al Noticias al dia dirigida pel mestre J. J. Pérez Benlloch, i després la del Levante, fins que funde en 1987 "Crònica" per a la Vall, mentre ...

Sobre este blog de Comarcas

En este Blog tenen cabuda les meues col.laboracions setmanals a l'edició vall d'albaidina d'este diari: "El mirador del Benicadell" i "la noticia de la setmana a la Vall Blanca". També aniran caent altres escrits amb punts de vista i assumptes diferents, que puga ...


Archivo

 • 17
  Marzo
  2012

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  XAVI CASTILLO, BUFÓ ICONA

   Xàtiva fa dos setmanes, Ontinyent el passat divendres, darrerament sempre igual, l’Alcoià Xavi Castillo aconsegueix esgotar les entrades. No debades el seu llenguatge popular, el representar al bufó satíric que  caricaturitza com ningú als principals mandataris valencians, fa que un públic en augment estime les seues parodies, tan arrelades al sentir de molta gent valenciana, especialment la de les comarques centrals.

  Es el que va succeir a Ontinyent en les dues sessions de vesprada i nit, amb un teatre ple de gom a gom, on durant mes de dos hores el públic va riure com feia temps no es veia al recinte de l’Echegaray. L’espectacle “verieu-ho show” que escenifica  Xavi Castillo es un recull de les actuacions setmanals que ofereix actualment a Levante TV, però  que també es poden seguir per internet, en You Tube. La seua irrupció escènica, que va estar precedida de la careta musical que fa de sintonia als seus programes televisius, el “muchísimo amor” dels Led Zeppelin, fou per les portes d’entrada/eixida del teatre, per a dirigir-se a l’escenari, vestit de capità moro,  càrrec d’unes festes tan substancials als ontinyentins, acompanyat dels músics A-Phonics. Va ser el preàmbul adient per a fer saltar la xispa d’una sàtira continuada i a la altura dels personatges parodiats.

  Els temes del “verieu-show” anaven lligats  a les noticies de l’actualitat valenciana, protagonitzades per les caricatures de mandataris del PP valencià, cobrant especial rellevància els casos  de F. Camps i A. Rus. Encara que el personatge que borda, el qual suscita mes racions de rialles i d’aplaudiments, es el de l’alcaldessa de València, Rita Barberá. La qual va portar a reflexionar públicament al X. Castillo, quan en un moment de l’espectacle es referia a allò que diu “la realitat supera a la ficció”. I com a mostra va reproduir la contundent resposta de R. Barberá a Mónica Oltra, el dia abans a les Corts Valencianes, quan la diputada de Compromís va fer responsable política a l’alcaldessa del saqueig originat en la depuradora Emarsa. Òbviament temes dels seus espectacles com a Pot de Plom, també van tindre presència, des de el boato del capità moro i el seu   emblemàtic “açò ho pague jo”, la foscor de Canal 9 o fins l’evocació del Papa.

  El Xavi entra, amb les  representacions del “veriue-ho”, amb eixa línia d’actor-periodiste que de forma ascendent practica, ja fa un temps, el també actor Jordi Évole, posat a incisiu periodista al programa televisiu de la Sexta “Salvados”.

  Com acostuma Xavi Castillo, el temps de l’espectacle fou un continuat monòleg, amb ràfegues musicals dels A-Phonics, on les crítiques, amb eixe tarannà satíric i còmic, que deuria plasmar-se al món de les falles, son dutes pel d’Alcoi als  camps d’ara i ací. Tirant mà, de vegades, de recursos expressius que voregen amb l’escatologia. Però, sobre tot, fent partícip al públic assistent, i sempre amb to humorístic.

  Sense dubte en un temps de regressió, a mes de depressió, les irreverències del Xavi es veia que tenien efectes balsàmics i,  com es clar, foren sovint agraïdes pel llarg rastre de seguidors que, com feren els ontinyentins i veïns de la comarca que acudiren a l’esmentat teatre, gaudiren, es van riure i aplaudiren les intervencions del bufó valencià contemporani per excel·lència. 

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook