Blog 
Ja estic en Falles!
RSS - Blog de Carles Andreu Fernández

El autor

Blog Ja estic en Falles! - Carles Andreu Fernández

Carles Andreu Fernández

Informador festiu i internauta per vocació, vaig fundar una de les primeres webs de comissiones falleres en 1998, i des de 2000 divulgue i informe sobre les Falles amb el meu invent Distrito Fallas (www.distritofallas.com). A més co·llabore en ràdio i premsa de temàtica festiva. Pots seguir-me en Tw...

Sobre este blog de Valencia

Les notícies sobre Falles ja te les he donades en DistritoFallas.com. Ara et contaré què en pense.


Archivo

 • 23
  Enero
  2014

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Falles obertes a tots

  Entre moltes persones -no falleres, clar- existix la creença que les Falles són una festa tancada, que els casals són llocs privats on s'organitzen sopars multitudinaris i festes on els veïns no poden accedir. Sí que és cert que en algunes ocasions és així, però desde fa un temps, algunes comissions falleres estan optant per obrir les seues activitats a tot el món, siguen fallers o no.

  És el cas de la Falla Sant Isidre, la qual dins de la seua setmana cultural té concursos de fotografia i literaris on qualsevol persona, siga fallera o no, pot participar. D'esta manera, a banda de tenir més concursants potencials en no estar limitats als censats en la falla, oferixen al veïnat una activitat cultural. Qui també ha declarat oberta al públic una activitat és la Falla San Vicente-Periodista Azzati, ja que així ho declara explícitament en el cartell anunciador de la seua Barbie Party.

  La participació del públic pot arribar fins i tot a la base de la festa, el monument faller. Per exemple, la Falla Castielfabib-Marqués de Sant Joan permet que qualsevol aporte la seua opinió sobre com millorar la ciutat i que esta aparega, representada gràficament en la falla, en un kit que s'incorporarà a la seua falla gran de 2014. També la Falla Andrés Piles-Salvador Tusset permet que qualsevol aporte un poc de la seua falla gràcies a un "mur de les lamentacions" virtual on poden publicar-se queixes, de les quals se'n triaran les millors per a incorporar-les a la figura que portaran a l'Exposició del Ninot.

  Estes i altres iniciatives de nombroses comissions falleres demostren que la festa no és tan tancada com pensen alguns. I també significa que tots podem participar en les Falles, encara que no siguem fallers.

   

  Denunciar
  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook