Blog 
Ja estic en Falles!
RSS - Blog de Carles Andreu Fernández

El autor

Blog Ja estic en Falles! - Carles Andreu Fernández

Carles Andreu Fernández

Informador festiu i internauta per vocació, vaig fundar una de les primeres webs de comissiones falleres en 1998, i des de 2000 divulgue i informe sobre les Falles amb el meu invent Distrito Fallas (www.distritofallas.com). A més co·llabore en ràdio i premsa de temàtica festiva. Pots seguir-me en Tw...

Sobre este blog de Valencia

Les notícies sobre Falles ja te les he donades en DistritoFallas.com. Ara et contaré què en pense.


Archivo

 • 24
  Septiembre
  2013

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  La importància de les webs falleres

  Ja feia temps que no escrivia en este blog, però els últims esdeveniments en les xarxes socials m'han animat a fer-ho. Bona s'ha muntat després que l'artista faller José Bartolomé, que forma part d'una candidatura per a les eleccions del Gremi d'Artistas Fallers de València, declarara dissabte passat en el programa radiofònic Veus de festa que no li agradava la web Cendra Digital. En concret, comentava entre altres coses (això sí, especificant que a títol personal) que no treien el bon perfil dels monuments en les fotografies. Estes manifestacions van provocar una protesta en Facebook ,el responsable d'eixa web, Ángel Romero, que va rebre un considerable suport de nombroses persones del món faller (incloent el meu, naturalment, i això que és una forta competència per a la meua web Distrito Fallas). Afortunadament, la cosa va tenir final feliç, ja que Bartolomé va parlar amb Romero i van aclarir el tema de manera satisfactòria.

  Este afer demostra el relleu que tenen les webs de temàtica fallera, o almenys algunes. Ja portem més de deu anys convivint amb el món faller, i són milers les persones que dia a dia ens seguixen. En concret, Cendra Digital s'ha posicionat com a difusora del monument faller i ajuda molt a conéixer el treball dels artistes fallers, fins al punt que oferix milers de fotografies i esbossos de falles, més que cap altra web. Això ha fet que, a banda que els fallers i els aficionats a la festa en general coneguen les 'estrelles' dels artistes, també tinguen el seu lloc els menys coneguts, així com a comissions de tots els llocs que fins ara mai havien tingut presència en els mitjans de comunicació. Naturalment, hi ha gent per a tots els gustos i la web també ha rebut critiques, com la recentment coneguda i que s'ha comentat al principi, però el sentir general és d'admiració pel gran treball realitzat que, a més, no està remunerat sinò que per contra, costa molt de temps i diners.

  Eixa bona imatge de Cendra Digital i els seus nombrosos seguidors han causat que les declaracions de José Bartolomé hagen segut desafortunades per a la candidatura que representa. Encara que haja deixat clar que es tracte d'una opinió personal, l'entrevista es feia precisament amb motiu de presentar-se a les eleccions al Gremi d'Artistes Fallers i la seua persona en este moment es vincula a eixa circumstància. Açò queda demostrat amb els comentaris en les xarxes socials, on sovint es fa notar la mala repercusió que ha tingut eixa opinió per a José Ramón Espuig, cap de la candidatura. En campanya electoral, la imatge és un punt amb una gran importància (per desgràcia, de vegades més que el programa de la candidatura, i és que la gent és així) i cal cuidar-lo al milímetre, perquè qualsevol errada pot tenir resultats lamentables que porten a la pèrdua massiva de vots.

  En definitiva, que estant en campanya electoral cal cuidar molt què es diu, no siga que es toque algun tema sensible per a la opinió pública. I les webs falleres no són coses sense importància de les quals es puga parlar sense conseqüències, ja que tenen molta massa social darrere i, en especial, persones treballant en elles que l'única remuneració que tenen és el reconeixement del seu públic.

   

  Denunciar
  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook