Blog 
Zoon politikón
RSS - Blog de Heliodoro Villanueva Corral

El autor

Blog Zoon politikón - Heliodoro Villanueva Corral

Heliodoro Villanueva Corral

Técnico por profesión con vocación literaria y formación humanística universitaria para unir lo mejor de ambos mundos e intentar aspirar al ideal renacentista.

Sobre este blog de Valencia

El ser humano, ese "animal político" de Aristóteles en tanto que vive en sociedad, será nuestro tema, Por ello y puesto que nada humano nos puede ser ajeno, nos ocuparemos preferentemente de política, sociedad, historia y cultura aunque sin dejar de lado manifestaciones como cine, deporte o televisi...


Archivo

 • 13
  Septiembre
  2017

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Política Referèndum Catalunya

  Catalunya: així mor la llibertat

  Parafrasejant la coneguda cita cinematogràfica, este passat sis de setembre hem pogut ser testimonis de com ha mort la llibertat a Catalunya, entre aplaudiments, mentre la llei exprés del referèndum era aprovada per la majoria independentista d’una manera irregular, menyspreant els dubtes jurídics dels lletrats de la mateixa cambra, sense donar temps ni espai que l’oposició poguera debatre la llei ni presentar-hi esmenes.

  Resulta evident que Catalunya és una nació, dins de la comunitat dels pobles espanyols, que el sobiranisme té un fort suport darrere i que moltes coses s’han fet malament per part del govern de l’Estat, des de l’abolició de l’Estatut passant per la seua quasi nul·la capacitat negociadora, refugiada en un legalisme sense imaginació.

  Ara bé, ja hi han indicis certs que l’autodenominat «procés» sobiranista està sacrificant a la causa superior de la independència qualsevol mínim de legalitat, sense obeir les seues pròpies lleis i pretenent imposar la voluntat d’una minoria organitzada a la majoria silenciosa.

  Malauradament i per a concloure, s’entreveuen avisos preocupants, primer de que una hipotètica república catalana no tindria molt de respecte per les minories i per les lleis, base de la llibertat i la democràcia, segon que, com havíem dit, estos fets podrien ben bé significar el començament de la fi de la llibertat a Catalunya.

   

  Denunciar
  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook