Blog 
Zoon politikón
RSS - Blog de Heliodoro Villanueva Corral

El autor

Blog Zoon politikón - Heliodoro Villanueva Corral

Heliodoro Villanueva Corral

Técnico por profesión con vocación literaria y formación humanística universitaria para unir lo mejor de ambos mundos e intentar aspirar al ideal renacentista.

Sobre este blog de Valencia

El ser humano, ese "animal político" de Aristóteles en tanto que vive en sociedad, será nuestro tema, Por ello y puesto que nada humano nos puede ser ajeno, nos ocuparemos preferentemente de política, sociedad, historia y cultura aunque sin dejar de lado manifestaciones como cine, deporte o televisi...


Archivo

 • 30
  Diciembre
  2015

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Política Eleccions Ciutadans

  El fracàs de Ciutadans

  Si durant la campanya podria semblar a punt del “sorpasso” i disputar fins i tot la primera plaça, finalment el partit d'Albert Rivera ha patit una erosió similar a la de Podem l'any passat però molt més ràpida una vegada que la resta de partit l'han considerat un seriós rival i ha sigut objecte dels seus atacs i víctima de les seues pròpies contradiccions.


  En efecte, el partit esperonat per grans mitjans i poders econòmics com una cara amable i renovadora del capitalisme, no ha sabut centrar-se en el seu missatge de regeneració més que vagament. A més, s'ha vist soscavat per detalls percebuts com a antisocials del seu programa o qüestionables com les seues tesis sobre la violència de gènere mentre se li anava considerant progressivament només un partit frontissa i no una vertadera alternativa de poder.


  Així mateix, un factor crucial ha sigut el seu ràpid creixement sense una vertadera base nacional de mitjans humans, una falta de quadres que s'ha convertit en un llast com han testificat els diferents desmentits de polèmiques declaracions de candidats que ha hagut de realitzar la direcció.


  Finalment, el capital polític assolit podria dilapidar-se una volta que l'excessiva disposició a pactar amb el PP conduguera al vot útil als conservadors desencantats de retorn a esta formació i allunyara definitivament de C's als votants de tendència més de centre-esquerra. Concients d’això, Ciutadans ha maniobrat per integrar el PSOE en una mena de gran coalició, diguem-ne constituciona,l junt amb ells i el PP.

   

  Denunciar
  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook