Blog 
Zoon politikón
RSS - Blog de Heliodoro Villanueva Corral

El autor

Blog Zoon politikón - Heliodoro Villanueva Corral

Heliodoro Villanueva Corral

Técnico por profesión con vocación literaria y formación humanística universitaria para unir lo mejor de ambos mundos e intentar aspirar al ideal renacentista.

Sobre este blog de Valencia

El ser humano, ese "animal político" de Aristóteles en tanto que vive en sociedad, será nuestro tema, Por ello y puesto que nada humano nos puede ser ajeno, nos ocuparemos preferentemente de política, sociedad, historia y cultura aunque sin dejar de lado manifestaciones como cine, deporte o televisi...


Archivo

 • 09
  Noviembre
  2016

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Política Internacional Estats Units eleccions presidencials EUA

  El triomf de Trump

  S'ha consumat el desastre i novament les enquestes han fallat i el candidat més improbable, el perillós empresari playboy, masclista, contrari als immigrants i verbalment incontinent ha aconseguit la victòria espentat pel vot de l'interior del país i pels decebuts de la globalització, malgrat l'oposició de Nova Anglaterra, la costa Oest, les minories i el vot femení.

  La raó primera de la seua victòria rau no tant en el conservadorisme del país que també, sinó que s'inscriu en un fenomen d'escala mundial, l'ascens dels populismes de tota mena davant la crisi terminal que no es vol veure d'un capitalisme ferotge i despietat que ha deixat centenars de milions de persones a banda i les víctimes del qual busquen una solució davant la vella política que no els n'ha donat cap.

  Així s'explica també que un quasi socialista, cosa inaudita als EU, però que apel·lava al canvi com ara el demòcrata Berni Sanders estiguera també a punt de ser el candidat demòcrata. I esta és la qüestió, tot i que de manera simplificadament perversa, Trump oferix aparents solucions als problemes de la gent com l'atur, la immigració o la preocupació per les intervencions militars. D'esta manera ha atret el vot perquè representa una cosa nova, algú nascut del poble, (relativament!) un home fet a si mateix, conforme a l'ideal americà, franc i directe i disposat a oposar-se a les elits empresarials i econòmiques.

  I ací ha radicat l'error de la candidatura de Hillary Clinton, ja que ella s'ha limitat a criticar personalment el seu oponent però sense fer cap proposta real de canvi i així és molt difícil il·lusionar un país. A més, rica i formada, se l'ha vista representant la política de sempre de les elits socioeconòmiques i que amb més de cinquanta anys d'experiència política i una certa aura de deshonestedat per l'assumpte dels correus electrònics, no ha aconseguit mobilitzar tot el possible vot progressista.

   

   

  Denunciar
  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook