Blog 
Zoon politikón
RSS - Blog de Heliodoro Villanueva Corral

El autor

Blog Zoon politikón - Heliodoro Villanueva Corral

Heliodoro Villanueva Corral

Técnico por profesión con vocación literaria y formación humanística universitaria para unir lo mejor de ambos mundos e intentar aspirar al ideal renacentista.

Sobre este blog de Valencia

El ser humano, ese "animal político" de Aristóteles en tanto que vive en sociedad, será nuestro tema, Por ello y puesto que nada humano nos puede ser ajeno, nos ocuparemos preferentemente de política, sociedad, historia y cultura aunque sin dejar de lado manifestaciones como cine, deporte o televisi...


Archivo

 • 01
  Noviembre
  2016

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Política PSOE abstenció

  La capitulació del PSOE

  Finalment s'ha consumat la rendició de Partit Socialista davant el PP amb la seua abstenció per a la investidura de Rajoy, tret del grapat de fidels a la seua consciència i a la decisió originària i que han votat el No i alguns abstencionistes que han expressat la seua discrepància amb l'afegit de "per imperatiu".

  Si bé és clar que el "no és no" portava a un carreró sense eixida si no s'intentava un govern alternatiu i que la perspectiva d'unes terceres eleccions probablement duria a una majoria popular (per increïble que això puga semblar), allò ben cert és que la manera en què s'ha produït és el més vergonyós.

  En primer lloc, el presumpte interés superior que al·lega el PSOE es contradiu amb les crítiques totals al nou govern i parlen més aviat de la por de no perdre més escons en unes terceres eleccions. D'altra banda i tot i que podia ser cosa raonable abstindre's, no calia fer-ho així. El vot en bloc obligat pel comité central i que amb la tradició política socialista de respecte a les decisions de la majoria implicava un difícil dilema, ha suposat la capitulació final socialista.

  En efecte, el PSOE s'ha convertit de fet en un satèl·lit del PP, sense demanar res simbòlic ni aconseguir cap compromís ni cap cessió d'uns populars que no pareixen massa disposats a l'acord i que el que volen és un PSOE submís i tranquil, al qual amenacen amb unes noves eleccions si es mou, per a terminar la faena, aconseguir la majoria i reduir-lo a la irrellevància.

   

  Denunciar
  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook