07 de noviembre de 2013
07.11.2013

Un minut de silenci

07.11.2013 | 02:31

Laura Machado. L´Alcúdia.

Semblava una broma. Ens negàvem a creure que fóra cert. Però, és real. RTVV ha mort. El govern valencià ha decidit assassinar l´entitat pública. Els responsables del crim ho han fet oficial a través d´un comunicat, escrit en castellà i carregat de tal hipocresia que fa feredat. És innegable que RTVV suposava una despesa descomunal, però qui és el culpable de que costara semblant dineral?
Fa poc més d´un any vaig tindre el gran privilegi de treballar, com a becària, en una de les redaccions de Canal 9 i durant els mesos que va durar el meu contracte en pràctiques vaig poder observar un fet inquietant: el número de jefes, d´eixos d´oficina i poc treball de camp, era quasi equivalent al número de treballadors, aquells que realment treien avant la televisió aportant el seu esforç, talent i bon fer professional dia a dia. I eixos caps, d´on havien eixit? Quina funció tenien? Pel que es podia vore ningú els haguera trobat a faltar si no hagueren estat...
No era més viable acomiadar aquells que ocupaven llocs de treball dissenyats i creats, pel que sembla, específicament per a ells i cobraven nòmines descomunals acordes amb eixos càrrecs aparentment inventats? D´aquesta manera, els autèntics professionals, amb sous infinitament inferiors, hagueren pogut seguir fent la seua feina.
I nosaltres? Nosaltres ens hem quedat orfes. La veu del poble valencià ha emmudit. Tal vegada, la nostra radiotelevisió no passava pel seu millor moment i sovint sentíem més vergonya que orgull d´ella, però era la nostra. Mentre estava viva manteníem l´esperança de que tornara a ser aquella dels anys noranta, la del Club Babalà i els dibuixos animats en valencià amb la que cresquérem tota una generació, la del Minut a minut, la de Si l´encerte l´endivine,  El show de Monleón,  Punt de mira, Carta blanca... Hauríem d´entonar el mea culpa per no haver fet res quan encara es podia, sols hem sabut queixar-nos.
Amb tot, i no obstant, a una que és un poc malpensada se li passa pel cap la idea de que tal vegada tot açò s´haja fet amb un propòsit encobert: la privatització. Potser siga un poc paranoia, però i si quan les aigües semblen ja calmades salta la notícia de que RTVV renaix de forma privada? No sé, temps al temps. Tant de bo els valencians puguem recuperar allò que ens pertany.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook