En un article recent, Vicent Boscà lloava la figura de l´actual conseller d´Educació. Sens dubte, Vicent Marzà està sabent eixir al pas amb èxit de moltes mines que els anteriors consellers d´Educació van deixar: barracons, una educació pública empobrida i subsidiària de la privada, una estratègia política més orientada a desgastar el govern central socialista que a una actuació institucional que responguera a les nostres necessitats (recordem la nefasta gestió del conseller Font de Mora) o unes accions destinades a la promoció interna (com la de la consellera Català i la seua tossuderia a començar el curs en ple estiu encara que alumnat i professorat moria asfixiat en l´intent).

Una de les mines que li van deixar va ser el procés de selecció de catedràtics de Secundària. Aquest es va convocar en desembre de 2009. A hores d´ara encara està pendent, després de quasi set anys. Recentment, representants d´una plataforma d´afectats que suposa més del 50 % dels seleccionats es van entrevistar amb el director general de personal docent i el resultat no va poder ser més trist. Aquest senyor va informar que la conselleria estava disposada a desbloquejar el procediment i a nomenar en data d´1 de setembre de 2016.

Després de la mostra d´ineficàcia de l´anterior administració no estaria de més que el conseller Marzà es posara les piles en aquest tema. La solució donada es pot interpretar com una nova burla als afectats. Confie que no li passe com a l´oncle del rei Martí el Jove, Joan I el caçador, que va tenir mals consellers i va morir en estranyes circumstàncies. Li desitge llarga vida (política), però cal que sàpia envoltar-se de bons consellers que li ajuden a resoldre de manera exitosa els temes que té pendents. Josep Vicent Giménez. (Professor de secundària) València.