13 de agosto de 2016
13.08.2016

In momòriam: Felicita Vatasanu

13.08.2016 | 04:15

Felicia ens va deixar el 3 d´agost, després d´una malaltia progressiva que l´ha feta patir durant huit anys i que portava amb normalitat i resignació. En la seua última gira, les seues cendres tornaran a Romania, com ella volia.

Felicia és un cas representatiu de la lluita per la supervivència, la cultura i la música. Hagué d´eixir del seu país per motius sociopolítics i després d´un periple per diferents països va fer cap a Espanya, concretament a València, que la va acollir com a violinista de prestigi a l´Orquestra Municipal. Allí mostrà el seu ben fer i saber. I també a l´Escola de la Unió Musical de Montcada, ajudant l´entitat a consolidar-se i progressar.

Desplaçada injustament, després de deu anys, del seu treball a l´orquestra, hagué de nacionalitzar-se, aprendre valencià i fer oposicions a conservatoris. Intel·ligent, treballadora i integrada, ho superà tot i va traure plaça a Alacant on treballà eficaçment fins a la seua jubilació en 2015. Una sort haver comptat amb Felícia que torna ara al seu país, acabada la seua missió ací. Enric Albiach. Rocafort.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook