He llegit les declaracions de Lluís Santamaria al diari Levante-EMV en les que qualifica de traïció al poble espanyol la presència de consellers a la jornada L´hora de les decicions. Jo no criticaré la seua opinió i menys les qualificacions que fa dels assistents, però jo li donaré el raonament del que ens passa als valencians.

Des de que tinc us de raó, i tinc ja un carro d´anys, per desgràcia per als valencians, no Espanya, sinó l´Estat espanyol que està format per persones españoles, i per polítics de totes les tendències del pensament, sempre ens ha discriminat i li donaré alguns detalls d´aquesta discriminació. El primer es que ens tracten com si foren una colònia, partint de la base que el Dret de Nova Planta encara no ha sigut abolit, ni crec que l´aboliran mai. En la premsa de València es pot assabentar de tot el maltractament que hem patit i continuem patint.

Per no fer-lo molt llarg li exposaré dos casos. En la riuada de l´any 1957, el Govern espanyol es negà a finançar les noves estructures que es feren i les tingueren que pagar unicament els valencians de la ciutat de València amb impostos especials que autoritzà el govern. El mes recent, l´estació de l´AVE, que es provisional, quan vorem la que deu ser?; i la negativa de fer un túnel per travessar la ciutat a la nova estació? La rebeldía la creen els que manen, com se demostra històricament, per aixó els valencians estem rebotats. Ginés González Salmerón. València.